Căutare Live

Basescu, cecercetat in 2004 pentru spalare de bani. Dosarul, clasat din cauza imunitatii

Traian Basescu a fost cercetat penal in 2004 pentru spalare de bani. Cazul a fost prezentat in emisiunea “Exces de Putere”, de la Antena 3.

A fost vorba despre un teren pe care Basescu l-a cumparat cu un miliard si jumatate de lei vechi si l-a vandut cu 12 miliarde, cumnatei lui Costel Casuneanu, unul dintre regii asfaltului.

Cu banii incasati, Basescu a cumparat vila din Otopeni, pe care 3 saptamani mai tarziu a donat-o fiicei sale, Ioana. Cazul a fost in atentia Oficiului pentru Spalarea Banilor. Cercetarea insa s-a oprit dupa ce Basescu a fost ales presedinte.

In 2000 Traian Basescu si Costel Casuneanu au cumparat, in aceeasi zi, doua parcele de teren egale ca suprafata, de la acelasi vanzator, in mijlocul Bucurestiului.

Traian Basescu a platit un miliard si jumatate de lei vechi, iar Casuneanu 5 miliarde de lei. Doi ani mai tarziu Traian Basescu i-a vandut terenul cu 12 miliarde lei vechi Gabrielei Blaj din Oituz, cumnata lui Costel Casuneanu.

La vremea respectiva a sustinut ca nu o cunoaste si ca a vandut prin notar. S-a dat de gol intr-o emisiune TV, intr-o confruntare cu Victor Ciutacu.

Abia dupa 7 ani a aparut acest dosar, clasat pe 17 decembrie 2004, la 5 zile dupa ce Traian Basescu fusese ales presedinte. Argumentul a fost imunitatea pe care o avea noul sef al statului.

Anul viitor termenul se va prescrie, atrage atentia liderul PSD Victor Ponta.

Dan Voiculescu: “Regimul Basescu a intrat in faza terminala a oricarui sistem autoritar”... Bugetul Camerei Deputatilor pe 2012, cu 5 % mai mare ca in 2011...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x