Antena Căutare

Boc: Peste 59.000 de bugetari vor fi concediati

Dupa o sedinta care a durat noua ore, Guvernul a aprobat restructurarea ministerelor si a administratiei publice locale. Aproape 60.000 de angajati vor fi concediati. Este vorba de 54.000 de angajati din administratia publica si peste 5.000 de angajati de la ministere.

.

"Astazi am ajuns la restructurarea aparatului de stat, dupa ce anul trecut am restructurat agentiile de stat. Am adoptat o OUG privind completarea legii finantelor publice locale. Lucram de patru luni la aceasta modificare. Ordonanta are doua componente majore: o disciplina fiscala la nivel local prin masuri care vizeaza prevenirea estimarii veniturilor si ca nu se vor putea face angajamente noi inainte de a plati datoriile. Nu poti consuma mai mult decat produci. A doua componenta este cea a normativelor de personal. Cu totii ne plangem ca avem un aparat supradimensionat, pentru a putea asigura un cadru la nivel national cu plafoane maximale"



"Am adoptat o ordonanta de urgenta pentru a majora impozitul pe cladiri, pentru cei care detin mai multe proprietati. Vor plati un impozit suplimentar, cu 65% mai mare cei cu a doua locuinta, un impozit cu 150% mai mare cei cu a treia locuinta, si cu 300% mai mare de la a treia in sus", a mai declarat Emil Boc.

De asemenea, premierul a mentionat ca impozitul pentru masinile cu motor de peste 2.000 cmc se va dubla. Insa cei care au masini sub aceasta capacitate vor plati acelasi impozit, ei nefiind afectati de aceste masuri.

Apocalipsa dupa Boc si Basescu... Freedom House: Calitatea democratiei in Romania a scazut in 2009...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x