Antena Căutare

Boc „sare“ pe ministri dupa intalnirea cu Basescu: Situatia absorbtiei fondurilor UE, dezastruoasa

Ministrii vor da explicatii in fata premierului privind situatia dezastruoasa a absorbtiei de fonduri europene. Emil Boc le-a cerut evaluari dupa ce a fost tras la raspundere, la randul lui, de presedintele Traian Basescu. Mai multe surse sustin ca s-a discutat despre infiintarea unui minister de Afaceri Europene care sa se ocupe de absorbtia fondurilor comunitare.



Dupa vizita presedintelui, Emil Boc a avut o sedinta cu ministrii, pe tema fondurilor europene. Boc le-a reprosat ministrilor ca nu si-au respectat angajamentele de a imbunatati absorbtia fondurilor de la Uniunea Europeana si le-a cerut sa vina urgent cu solutii.

In iunie, seful statului i-a avertizat pe ministrii ca ar putea parasi Guvernul daca rata de absorbtie a fondurilor UE ramane slaba.

Desi sustin ca nu stiu nimic despre o posibila remaniere, democrat-liberalii au inceput deja procesul de evaluare a secretarilor de stat si a ministrilor.

Ministerul Agriculturii este primul la capitolul absorbtiei fondurilor europene, cu o rata de absorbtie de 26%. Il urmeaza Ministerului Dezvoltarii, cu un grad de absorbtie de peste 23%. Cel mai prost stau Internele, conduse de Traian Igas si Ministerul Transporturilor, pastorit de Anca Boagiu, care abia se apropie de 2%.



Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

UNPR: Membri ai filialei Sectorului 5, atacati cu sabii de "oamenii lui Vanghelie"... Marko Bela vrea sa se retraga din politica si sa se dedice literaturii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x