Dai carnatul, iei contractul! Iar daca la aceasta combinatie se adauga si un caltabos bine preparat, nici prea piperat, nici prea sarat, insa neaparat in cantitati considerabile, treaba merge "ca unsa". O stia la perfectie fostul revolutionar George Costin, care, dupa cum scriu jurnalistii de la EVZ, primea orice: mese la restaurant, pastrav, branza de burduf sau chiar cas. Numai sa fie bun!
De altfel, lucrand cu preparate gatite din suflet, George Costin nu se putea "ineca" decat intr-un dosar de coruptie. Ceea ce s-a si intamplat.
Si nu a fost singurul. Florentina Bolocan, procuror din Giurgiu, a socat intreaga tara cand a primit "cadou" un vitel de numai 180 de kilograme. Nu la fel de pretentios a fost colegul acesteia, Dinu Gilca, fostul sef al Parchetului Curtii de Apel Galati, care a cerut numai cateva sticle de whisky si 40 de portii de mancare. Pentru petrecerea fiicei sale.
Un alt judecator, judecand mai intelept cu sufletul - dupa pofta inimii, a considerat ca o partida de sex poate decide, pana la urma, un caz de partaj.
Nici Decebal Traian Remes nu s-a dat in laturi de la produse traditionale, scriu aceiasi jurnalisti. In 2007, pe cand criza se facea simtita peste tot, inclusiv la stomac, fostul ministru a fost acuzat ca a primit spaga 15.000 de euro, asezonati cu carne, carnati si, fireste, 50 de litri de tuica.
foto: retete.unica.ro