Antena Căutare

Crin Antonescu: "Raman in serviciul oamenilor. Cel care trebuie sa demisioneze este Basescu"

Crin Antonescu a declarat ca atat el, cat si PNL, vor respecta decizia Curtii Constitutionale (CCR) de invalidare a referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Presedintele interimar considera nedreapta decizia luata de CCR deoarece ignora votul a 7.403.836 de cetateni romani care au dorit demiterea lui Basescu. Antonescu a precizat si ca nu se va retrage din politica pentru ca vrea sa ramana alaturi de romani si nu este dispus sa coabiteze cu Traian Basescu. Dupa ce ii va inceta mandatul de presedinte interimar, Crin Antonescu isi va relua activitatea politica in calitate de presedinte al PNL.

Principalele declaratii ale lui Crin Antonescu:

- Am luat act de hotararea Curtii Constitutionale si primul lucru care trebuie spus e ca eu si PNL vom respecta, asa cum am anuntat, hotararea Curtii. Nimeni nu pune la indoiala hotararea Curtii Constitutionale.

- Socotim aceasta hotarare nedreapta. Ignora votul a 8 milioane jumatate din cetatenii romani. Ignora, de fapt, o majoritate reala a celor care ar fi trebuit, conform tuturor legilor in vigoare, sa constituie cvorumul, nedreapta pentru ca ignora legile pe care Curtea le invoca.

- In mod paradoxal cu propriile sale deciizii, hotarari sau solicitari, CCR a refuzat sa ia act de situatia ca cel putin peste 2 milioane de alegatori nu puteau figura pe listele permanente si nu puteau fi luati in calcul la cvorum. Chiar daca respectam decizia si chiar daca Basescu va redeveni legal presedinte al Romaniei, pentru noi nu mai este presedinte al Romaniei. Noi avem de ales intre a recunoaste o hotarare, asa cum a fost ea luata, pe care din punct de vedere legal nu o respingem, si a recunoaste vointa cetatenilor romani.

- Nu putem sa punem problema coabitarii, pentru ca nu e vorba de coabitarea noastra cu Traian Basescu, ci de coabitarea acestor 7 milioane si jumatate de romani. Si acesti oameni nu mai doresc sa coabiteze cu Traian Basescu.

- Obligatia noastra politica nu este pentru Curtea Constitutionala, sau pentru prietenii lui Traian Basescu de afara, ci pentru cei 7.4 milioane de romani.

- Astazi, raman si eu, si PNL, in serviciul oamenilor care sunt neindreptatiti. Raman in serviciul oamenilor care si-au spus cuvantul. Cel care trebuie sa demisioneze e Traian Basescu. Eu nu fug in fata combinatiilor de putere pe care Traian Basescu le face. Cum as putea pleca atunci cand Monica Macovei anunta lista oamenilor care ar trebui arestati pentru o actiune democratica?

- O astept pe doamna Monica Macovei sa ma aresteze! Astept partidul Parchet sa ma aresteze!

- Partidul National Liberal ramane in serviciul oamenilor, cu toata frustrarea pe care o simtim si noi si acei cetateni care isi vad votul si vointa batjocorita.

- Dragi romani, care vedeti astazi votul vostru batjocorit, care vedeti ca soarta Romaniei e dictata pe alte ratiuni decat cele democratice. Respectati legile, respectati Constitutia, dar faceti-va simtita prezenta. Nu putem fi calcati la nesfarsit in picioare! Chem tot membrii PNL sa sprijine acest guvern.

- Nimeni nu e mai presus de lege, nimeni nu stat in stat. Nimeni, desi suntem parte a Uniunii Europene, nimeni nu poate dicta in Romania ca intr-o colonie si toti cetatenii curajosi trebuie sa continue lupta. Eu imi voi relua activitatea politica in calitatea de presedinte al PNL si copresedinte al USL. Vor trebui sa ne facem exponentii politici ai oamenilor care vor schimbarea lui Traian Basescu.

- Sunt moment dificile. Am facut ceea ce trebuia facut, ati facut lucrul corect in democratie. V-ati spus parerea in legatura cu destinul acestei tari.

Afla cine sunt cei noua judecatori care decid soarta Romaniei!... Victor Ponta: Decizia CCR privind referendumul va fi respectata, desi e nedreapta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x