Antena Căutare

Dan Mihalache: Sunt convins ca imi voi gasi locul in structura guvernamentala, pe alta pozitie

Dan Mihalache, fostul secretar general al Guvernului, sustine ca demiterea sa din functie nu vine in urma declaratiilor facute de presedintele Traian Basescu si nici a afirmatiilor sale cu privire la parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americi

"Asta (inlocuirea din functie - n.r.) este o stire pe surse (...) da, confirmata, dar domnul prim-ministru ar fi trebuit sa spuna ca a fost o discutie pe care noi am convenit-o impreuna, in prezenta presedintelui PNL, Crin Antonescu, pentru ca eu reprezint PNL in Guvern, discutie care nu a avut in vedere niciun fel de declaratii antiamericane, ci doar ideea ca eu, fiind o persoana mai profilata politic, care vorbeste si la televizor, ar trebui sa am o functie mai politica decat aceea de adjunct la SGG care e o zona mai degraba tehnica. (...) Sper ca nu exista o legatura cu declaratiile presedintelui altfel as fi foarte dezamagit. (...) Sunt convins ca imi voi gasi locul in structura guvernamentala pe alta pozitie. Am discutat si despre asta cu premierul'', a declarat Dan Mihalache, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

In plus, Mihalache a negat categoric ca i s-ar fi reprosat declaratiile facute in legatura cu relatiile dintre Romania si SUA.

''Eu sunt un partizan al relatiilor cu SUA si, de altfel, de-a lungul timpului cred ca am demonstrat lucrul acesta. (...) Dar sigur ca in masura in care cineva imi spune ca relatiile depind de nu stiu ce presedinte de agentie, de nu stiu care, eu spun si cred ca spun pe buna dreptate ca parteneriatul strategic cu SUA are determinari, obiective mult mai importante decat acest lucru si cred ca am dreptate'', precizat Dan Mihalache.

Intrebat daca ar putea fi numit intr-o alta functie, el a spus: ''Mai degraba politica."

Victor Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din functia de secretar general al Guvernului. In locul sau a fost numita Andre... Ponta: Guvernul nu va fi remaniat, asa cum a cerut presedintele Traian Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x