Antena Căutare

Din casa lui Ceausescu, Tismaneanu l-a invatat pe Basescu cum sa condamne comunismul pe 32.000 de euro

Vladimir Tismaneanu a scos din buzunarul Administratiei Prezidentiale peste 32.000 de euro pentru a elabora un raport despre dictatura comunista din Romania si pentru a-l sfatui pe seful statului cum sa aplice masurile de “repudiere si condamnare a comunismului” formulate in raport.

Desi Vladimir Tismaneanu a declarat in repetate randuri ca activitatea sa din ograda Administratiei Prezidentiale a fost prestata "pro bono", adica fara plata, un document trimis de Presedintie catre Grupul de Investigatii Politice arata ca pentru prestatiile efectuate istoricul a decontat 114.770 lei, adica 32.000 euro.

Deconturile pot fi facute, conform regulamentului comisiei in care a activat Tismaneanu, pentru "cheltuelile de transport, cazare si diurna". Cu alte cuvinte, Tismaneanu a primit masa, casa si masina de la stat ca sa-i spuna lui Traian Basescu cum sa condamne comunismul mai eficient. Si prima masura de condamnare a comunismului a fost chiar instalarea lui Vladimir Tismaneanu in casa lui Nicolae Ceausescu din Bulevardul Primaverii, dupa cum ne-au declarat surse autorizate.

Grupul de Investigatii Politice a solicitat, in baza Legii 544/2001, Administratiei Prezidentiale o serie de documente si informatii privind sumele primite de Vladimir Tismaneanu in perioada 2006-2009 de la aceasta institutie.

Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, condusa de Vladimir Tismaneanu a functionat doar 9 luni, din aprilie pana in decembrie 2006, arata GIP, iar activitatea ei s-a finalizat cu elaborarea unui raport final in care este descris regimul comunist si sunt propuse masuri de condamnare.

"Pentru activitatea «pro bono» din aceste 9 luni, Vladimir Tismaneanu a decontat la Administratia Prezidentiala 56.965 lei (16.200 euro)", se arata in comunicatul GIP, conform raspunsului oficial trimis de consilierul de stat pentru probleme cetatenesti, Gabriel Piscociu.

Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii din Romania s-a desfiintat in decembrie 2006, odata cu prezentarea Raportului privind condamnarea comunismului, dar lui Tismaneanu i-a fost gasit altceva de lucru pentru a primi in continuare casa masa si masina.

Astfel, pe 11 aprilie 2007 a fost infiintata Comisia Prezidentiala Consultativa pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, avandu-l ca presedinte tot pe Vladimir Tismaneanu.

"In calitate de presedinte al acestei comisii, Vladimir Tismaneanu a decontat la Administratia Prezidentiala 18.717 lei (5.600 euro) in 2007, 25.060 lei (7.000 euro) in 2008 si 14.035 lei (3.300 euro) in 2009", se arata in comunicatul GIP, citand acelasi raspuns oficial trimis de consilierul de stat Gabriel Piscociu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Gheorghe Ialomitianu: Daca legea salarizarii nu va fi adoptata, bugetarii nu mai primesc majorarea salariala in 2011... Puterea merge la Cotroceni, PNL refuza iar PSD se mai gandeste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x