Antena Căutare

Falimente in „parohia“ lui Videanu: 10 societati detinute de Ministerul Economiei vor disparea

Ministerul Economiei a ajuns la concluzia ca pentru cel putin 10 companii din subor­dinea sa cea mai buna solutie este insolventa sau falimen­tul. Unele dintre ele deja au disparut, iar altele sunt pe cale. Pe lista neagra sa afla si Termo­electrica, Compania Nationala a Huilei, Plafar sau Moldomin. Activele viabile ale acestor societati vor fi externalizate.

Solutiile pentru salvarea unor com­pa­nii din subordinea Ministerului Eco­nomiei, condus de Adriean Videanu, s-au epuizat, iar singura varianta ramasa la indemana autoritatilor este trimiterea lor in faliment sau declansarea pro­ce­durii insolventei.

Intr-un document ministerial intitulat „Mandatul special acordat Ministerului Economiei pentru perioada 2010-2011, privind adminis­tra­rea, atragerea de investitii si valorificarea de actiuni la operatorii economici aflati sub autoritatea acestuia" sunt enume­rate societatile care nu mai au niciun viitor, iar acestea sunt: Moldomin Mol­dova Noua, Plafar, Toptherm Ghimbav, Melana Savinesti, Simtex Bu­curesti, Consulting Engineering Bu­curesti si BRML - CERT.

La acestea se mai adauga Termoelectrica, despre care Videanu a declarat saptamana trecuta ca in martie 2011 va intra in faliment, si Compania Nationala a Huilei, firma ce va avea o soarta similara in viitor - in 2011 sau 2018. Mai multe active viabile ale uno­ra dintre companiile mentionate mai sus vor fi externalizate pentru a fi folosite ulterior.

Tot articolul, in Financiarul

CD-ul cu pumnul lui Basescu, deteriorat intentionat?... FMI a cerut legea pensiilor, Guvernul a spus ca parlamentarii sunt in vacanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x