Căutare Live

Gafa la parada de Ziua Nationala: Armata a prezentat onorul premierului

Gafa de proportii, de Ziua Nationala. La parada organizata in mod traditional in Capitala, Armata romana a prezentat onorul premierul Emil Boc si nu celui de-al doilea om in stat: presedintelui Senatului, Mircea Geoana. Miercuri, Presedintia a anuntat conducerea Senatului ca Geoana va primi onorul la parada dar azi, cu 10 minute inainte de parada, MApN a anuntat ca Boc va primi onorul.

Intrebat daca nu i se parea normal ca, la inceputul paradei militare de Ziua Nationala onorul sa-i fie dat lui Mircea Geoana, in calitate de presedinte al Senatului si al doilea om in stat, premierul Emil Boc a spus: "Protocolul este cel care a stabilit si dumneavoasta ati vazut ce s-a intamplat".

Potrivit purtatorului de cuvant al sefului statului, presedintelui l-a delegat pe premier in urma cu doua zile sa primeasca onorul la parada de 1 Decembrie, fiind chestiune de reprezentare si nu de interimat. Valeriu Turcan a sugerat ca informatiile confuze vin din "zona" lui Geoana.

Potrivit unui ordin MapN din martie 2009, onorul militar se acorda in urmatoarea ordine: presedintelui Romaniei, presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, primului-ministru, ministrului Apararii si sefului Statului Major General.

La finalul paradei de 1 Decembrie, desfasurata in zona Arcului de Triumf, premierul Emil Boc a fost huiduit.

Peste 2.000 de oameni participa la parada organizata in Bucuresti cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Foto: Andrei Moise

UPDATE! Victor Ponta a primit insemnele de sef al delegatiei la Bruxelles. Basescu a ramas la Bucuresti... Traian Basescu si ministrul Apararii nu vor lua parte la ceremoniile de 1 Decembrie...
Parteneri
Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață
Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.
Catine.ro
Ultimele știri