Antena Căutare

Gafa la parada de Ziua Nationala: Armata a prezentat onorul premierului

Gafa de proportii, de Ziua Nationala. La parada organizata in mod traditional in Capitala, Armata romana a prezentat onorul premierul Emil Boc si nu celui de-al doilea om in stat: presedintelui Senatului, Mircea Geoana. Miercuri, Presedintia a anuntat conducerea Senatului ca Geoana va primi onorul la parada dar azi, cu 10 minute inainte de parada, MApN a anuntat ca Boc va primi onorul.

Intrebat daca nu i se parea normal ca, la inceputul paradei militare de Ziua Nationala onorul sa-i fie dat lui Mircea Geoana, in calitate de presedinte al Senatului si al doilea om in stat, premierul Emil Boc a spus: "Protocolul este cel care a stabilit si dumneavoasta ati vazut ce s-a intamplat".

Potrivit purtatorului de cuvant al sefului statului, presedintelui l-a delegat pe premier in urma cu doua zile sa primeasca onorul la parada de 1 Decembrie, fiind chestiune de reprezentare si nu de interimat. Valeriu Turcan a sugerat ca informatiile confuze vin din "zona" lui Geoana.

Potrivit unui ordin MapN din martie 2009, onorul militar se acorda in urmatoarea ordine: presedintelui Romaniei, presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, primului-ministru, ministrului Apararii si sefului Statului Major General.

La finalul paradei de 1 Decembrie, desfasurata in zona Arcului de Triumf, premierul Emil Boc a fost huiduit.

Peste 2.000 de oameni participa la parada organizata in Bucuresti cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Foto: Andrei Moise

Traian Basescu a motait la Summit-ul OSCE... Traian Basescu si ministrul Apararii nu vor lua parte la ceremoniile de 1 Decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x