Antena Căutare

Guvernul Boc ar putea fi demis. UNPR se va abtine la votul motiunii de cenzura

Parlamentarii UNPR se vor abtine la votul motiunii de cenzura care va fi depusa de social-democrati. Cum Opozitia dispune de 212 parlamentari, iar actuala majoritate parlamentara pe hartie are 255 de senatori si deputati de partea sa, anuntul celor din UNPR pericliteaza sansele Guvernului Boc de a ramane la carma tarii in cazul unei motiuni de cenzura.



Vicepresedintele UNPR, Ioan Munteanu a declarat, in aceasta dimineata, la RealitateaFM, ca parlamentarii UNPR vor fi prezenti in sala la votarea motiunii de cenzura, dar se vor abtine de la vot, ceea ce face ca Opozitia sa aiba nevoie in continuare de jumatate plus unu din voturile parlamentarilor care vor fi prezenti la dezbaterea acestui document
in plenul reunit.

"Pot sa spun in premiera ca grupul nostru a hotarat sa participe la sedinta de vot, dar nu va vota. Vom fi prezenti, dar nu vom vota la motiune. Vom fi prezenti in sala, vom striga prezent, dar nu vom vota", s-a repetat Munteanu la insistentele moderatorului, potrivit Antena3.

Vicele UNPR a explicat si de ce parlamentarii acestui partid vor adopta un asemenea comportament: construirea unei identitati politice separate si scaparea de imaginea de remorca a unui alt partid politic..

"Nu putem sa ne delimitam de guvern. Incercam si noi sa construim o identitate ca sa nu mai fim considerati a fi in remorca oricui. Asa cum am incercat si cred ca au fost mici victorii si asa-numita pensie sociala de 350 de lei sa nu fie afectata, am reusit tot asa in urma dialogului avut cu primul-ministru sa reducem acel procent de la indemnizatiile pentru mame. Daca vrem sa reusim politic trebuie sa avem si noi cateva argumente in fata electoratului. Altfel, ne-am nascut noaptea pentru a fi utili, stiu eu, unei perioade foarte scurte", a afirmat Munteanu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Basescu cere Parlamentului sa adopte Codurile de procedura in aceasta sesiune... Senatorul Iulian Badescu a lasat PD-L pentru PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x