Antena Căutare

Klaus Iohannis, apel acid către populație: "Nu luați cu asalt magazinele și farmaciile!"

Președintele Klaus Iohannis a lansat un apel către români, în contextul pandemiei de coronavirus. România are în acest moment 50 de cazuri confirmate de infectare cu Covid-19, iar panica s-a instaurat în rândul populației. Șeful statului cere românilor să-și păstreze calmul, să nu ia cu asalt farmaciile și magazinele și dă asigurări că lucrurile sunt sub control în țară.

Klaus Iohannis, apel acid către populație: "Nu luați cu asalt magazinele și farmaciile!"
Iohannis, mesaj pentru români

În ultimele zile, internetul s-a umplut de fotografii realizate în magazine și supermarketuri, în special din Capitală, cu rafturi goale, semn că românii și-au făcut provizii, speriați fiind de epidemia de coronavirus.

Citește și: Românii se tem de efectele pandemiei coronavirus. Cum arată rafturile din Carrefour, Kaufland, Lidl, Mega Image sau Auchan - FOTO

Mai jos, mesajul lui Klaus Iohannis, într-o declarație de presă făcută joi seara, 12 martie 2020:

"Dragi români,

O atitudine prudentă și responsabilă nu echivalează sub nicio formă cu panica.

Evitați propagarea de știri false, alarmiste, nu contribuiți la diseminarea unor informații care produc isterie, anxietate și comportamente iraționale. Dacă auziți un zvon, nu îl răspândiți mai departe și descurajați-i pe ceilalți să o facă!

Pandemia de informații false și de minciuni este extrem de periculoasă și de nocivă.

Informați-vă doar din surse oficiale! Urmăriți comunicările publice făcute de instituțiile statului, urmăriți canalele oficiale de transmitere a știrilor. Am constatat cu toții cât de mult rău pot produce asemenea știri false, precum cele care circulă acum - cică orașe întregi din România urmează să intre în carantină. Nu ne aflăm într-un asemenea scenariu!

Citește și: Klaus Iohannis, primele explicații după retragerea lui Florin Cîțu

Nu luați cu asalt magazinele și farmaciile!

Într-o formă sau alta, într-o proporție mai mare sau mai mică, toți suntem afectați de contextul actual. Sunt sectoare ale economiei care suferă pierderi grele în aceste zile, sunt multe companii a căror activitate este periclitată.

Din acest motiv, am prezidat ieri prima ședință a unui grup de lucru interinstituțional constituit special pentru a identifica acele căi și soluții directe menite să sprijine aceste sectoare și mediul de afaceri. În urma procesului de analiză, vom veni cu măsurile care pot ajuta direct și eficient.

Deși nimeni nu poate oferi garanții, sunt optimist că vom trece împreună cu bine peste această grea încercare pentru români și pentru România. Separați suntem slabi în fața oricărei vulnerabilități, pe când împreună, cu omenie, încredere și spirit de întrajutorare, vom reuși să depășim toate obstacolele", a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, primele explicații după retragerea lui Florin Cîțu... Preşedintele Iohannis are consultări cu partidele şi formaţiunile politice parlamentare, pentru desemnarea unui nou cand...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x