Antena Căutare

Laszlo Tokes reclama la Comisia Europeana "persecutarea" membrilor partidului sau de catre Politia Romana

Europarlamentarul Laszlo Tokes a anuntat, luni, ca a sesizat comisarul european pentru justitie, Viviane Reding, cu privire la "persecutarea" Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) de catre Politia din Romania, sustinand ca persoane care au semnat pentru infiintarea partidului sunt audiate si ca "intimidarea vine din partea UDMR", informeaza Mediafax.

"Saptamana trecuta am redactat si am inregistrat o sesizare la comisara pentru Justitie, Viviane Reding, despre perscutiile la care sunt supusi suporterii PPMT in Romania. Apropiindu-ne de aniversarea Revolutiei din 1989, ne apasa sentimentul din acea vreme, ca trebuie sa facem fata intimidarii, fricii, si este cu atat mai trist cu cat aceasta intimidare vine din partea UDMR, care vrea sa determine alegatorii maghiari sa nu aiba curajul sa voteze candidatii PPMT", a spus Tokes, care este si presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), intr-o conferinta de presa la Oradea.

In acest context, el i-a criticat pe liderii UDMR pentru faptul ca sunt dispusi sa se "alieze" cu politicienii romani. "Frica, inspaimantarea, intimidarea sunt uneltele de toate zilele ale oficialilor UDMR, care mai degraba se aliaza cu politicul romanesc, fie din stanga, fie din dreapta, decat cu fratii lor maghiari", a spus Tokes. El a pus la dispozitia jurnalistilor prezenti la conferinta de presa varianta in limba engleza a sesizarii adresate comisarului european pentru justitie, motivand ca nu a avut timp sa o traduca.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Ce apreciaza Crin Antonescu la presedintele Basescu... Traian Basescu: "Voi desemna un prim-ministru care poate obtine majoritatea voturilor in Parlament"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x