Antena Căutare

Legea care introduce coplata in sistemul medical, adoptata de Senat

Plenul Senatului, a votat, luni, in calitate de prima camera sesizata, proiectul de lege care introduce coplata in sistemul medical. Legea care prevede introducerea "tichetului moderator de sanatate" pentru coplata unor servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate a fost votata cu 53 de voturi "pentru" si 51 "impotriva".




De asemenea, sunt scutiti de coplata bolnavii cu afectiuni incluse in programele nationale de sanatate si pensionarii care au venituri de pana la 700 de lei lunar.

Actul normativ are la baza "tichetul moderator de sanatate". Legea stabileste ca suma maxima a coplatii intr-un an calendaristic va fi de 600 de lei, dupa aceasta valoare asiguratii beneficiind de servicii medicale gratuite.

Valoarea coplatii, lista serviciilor medicale pentru care se va incasa aceasta, precum si data de la care se va aplica vor fi stabilite prin contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Peste 8 milioane de persoane exceptate. Castiguri de peste 378 de milioane de lei

Potrivit Ministerului Sanatatii, in total, de la sistemul de coplata vor fi exceptate 8.006.507 persoane, iar estimarele arata ca prin coplata se vor adauga 378 milioane lei anul sistemului de sanatate.

sursa:Hotnews

Elena Basescu: "Boc, Blaga si Videanu sunt capabili sa conduca PDL"... Traian Basescu, la bilantul Ministerului Public: "Peste 30 % din resursele statului sunt evazionate"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x