- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
„Lideri marcanţi ai Partidului Naţional Liberal au anunţat că în cel mult 30 de zile vor elimina aceste pensii speciale. Au mâine ocazia să vină să elimine aceste pensii speciale. (...) Îi invităm pe colegii noştri de la PNL şi pe ceilalţi de la celelalte partide politice să votăm împreună, mâine, împotriva acestor pensii speciale nesimţite şi să le abrogăm mâine, în plen lorice amânare înseamnă că nu doresc să facă acest lucru. (...) Avem şansa, mâine, să încheiem odată subiectul pensiilor speciale” a afirmat luni după amiază, la Parlament liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis.
Referindu-se la liberali, liderul deputaţilor PSD mai spune că „orice tertip de amânare a acestui vor nu face decât să demonstreze încă o dată că au fost mincinoşi în campania electorală, că au fost ipocriţi şi că, de fapt, în realitate nu doresc eliminarea acestor pensii speciale”.
Alfred Simonis a precizat, răspunzând unei întrebări, că PSD susţine proiectul care se află depus în Parlament.
În ceea ce priveşte eventualele probleme de neconstituţionalitate, acesta spune că nu ştie despre eventuale vulnerabilităţi în ceea ce priveşte constituţionalitatea proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale, arătând că orice lege care trece de Parlament poate fi supusă controlului de constituţionalitate şi rediscutată până când va fi găsită o soluţie constituţională.
„Orice lege votată în Camera Deputaţilor poate fi vulnerabilă în vederea unui control al Curţii Constituţională. Nu vom şti cât de constituţional este un proiect de lege până nu îl trecem de Parlament şi până nu ajungem să se facă acest control de constituţionalitate. Dacă CCR-ul va spune că soluţia constituţională este alta, vom găsi acea soluţie, dacă amânăm dezbaterea acestui subiect nu vom avea garanţia că ceea ce iese din Comisie, mâine, sau în altă zi, nu va exista niciun fel de suspiciune că poate fi atacată la CCR şi să se identifice anumite elemente de constituţionalitate. Noi nu suntem CCR în Comisia de Muncă, putem să facem un proiect care şi acela este supus unui control de neconstituţionalitate, aşa cum este orice proiect”, a mai spus liderul deputaţilor PSD.
Acesta a acuzat că PNL foloseşte „tertipuri” pentru a amâna votul privind eliminarea pensiilor speciale.
„Proiectul este scris, depus iniţiat de membri ai PNL. În ultimul an de zile, sau în ultimele luni, în fiecare şedinţă a Biroului Permanent membrii PNL şi USR au cerut ca acest proiect să fie introdus pe ordinea de zi. Când am ajuns la momentul în cate acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi, aceştia îşi doresc retrimiterea la comisie. În urmă cu două săptămâni liderul grupului PNL a cerut să facem şi un vot final pe acest proiect nu au ştiut, când au făcut aceste adrese, că este susceptibil de a fi neconstituţional? Când l-au iniţiat şi l-au depus, nu au ştiut? Nu vi se pare că este un tertip pentru a amâna dezbaterea acestui proiect ei, de fapt, nedorind eliminarea acestor pensii speciale şi încercând prin acest tertip să amâne dezbaterea şi votul împotriva acestor pensii speciale” a mai spus Simonis.
Deputatul social-democrat a adăugat că eventuale amendamente la proiectul depus în Parlament şi care vizează eliminarea pensiilor de serviciu pot fi supse votului în plenul Camerei Deputaţilor.
Sursa : news.ro
PSD: Guvernarea PNL a alocat pentru acest an doar 64 milioane de lei pentru Centura Bacăului, cu 186 de milioane de lei ... Ministrul Finanţelor refuză audierea în Comisia Economică din Senat: Senatorii, deputaţii au modalităţi prin care pot să...