Antena Căutare

Marko Bela: Nu vreau sa amenint pe nimeni cu iesirea noastra de la guvernare

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, ca este necesara o revigorare a majoritatii parlamentare. Liderul Uniunii sustine ca UDMR ar putea iesi de la guvernare, dar ca nu doreste sa ameninte pe nimeni cu acest lucru.

"Daca nu reusim sa avem garantii ca aceasta majoritate functioneaza, atunci exista posibilitatea (de a iesi de la guvernare - n.r.), dar in acest moment nu vreau sa amenint pe nimeni cu iesirea noastra de la guvernare", a spus Marko Bela.

Liderul UDMR sustine ca o revigorare a majoritatii parlamentare este totusi necesara, in conditiile in care urmeaza adoptarea Legii bugetului si a Legii salarizarii.

"Trebuie sa avem garantii ca se asigura majoritatea si mergem mai departe. Mai ales ca perioada care urmeaza ne va cere niste masuri clare, ferme. Deci, va dati seama, daca nu avem o astfel de majoritate, ce facem cu bugetul, ce facem cu Legea salarizarii", a spus liderul UDMR.

Cat priveste Legea Educatiei, Marko Bela a precizat ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale, intrucat pana atunci "nu se poate face un pas inainte".

Marko Bela si-a mentinut declaratiile si dupa sedintele de luni ale grupurilor din Camera Deputatilor si Senat.

"In acest moment asteptam motivarea CCR. Sa vedem aceasta motivare daca ne da posibilitatea sa ne mai gandim la angajarea raspunderii sau alte modalitati de adoptare a legii", a spus Marko Bela.

"Dupa aceasta motivare, vom putea decide ce facem mai departe. Repet, fara o noua lege a Educatiei nu putem merge mai departe", a mai spus liderul UDMR.

Atacurile continua. Antonescu: La BPN-ul PSD nu ma duc, pentru ca nu sunt comunist... Barroso: CE sprijina aderarea Romaniei la spatiul Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x