Antena Căutare

Nelu Tătaru, primele măsuri ca ministrul al Sănătății

Secretarul de stat Nelu Tătaru, propus ministru al Sănătăţii, a declarat, joi, că susţine realizarea unei anchete epidemiologice lărgite, în care prioritatea să o constituie contacţii, personalul medical şi factorii de risc.

Nelu Tătaru, primele măsuri ca ministrul al Sănătății
Nelu Tătaru, primele măsuri ca ministrul al Sănătății

Nelu Tătaru a fost întrebat joi, la un post de televiziune, dacă susţine testarea în masă, cum anunţase fostul ministru al Sănătăţii Victor Costache, miercuri seară, răspuzând: “Susţin testarea conform anchetei epidemiologice, o anchetă epidemiologică lărgită, în care să avem anumite priorităţi, contacţi, personal medical, factori de risc, persoane instituţionalizate. Ţine foarte mult de capacitatea de testare pe care o să o avem”.

El a precizat că este pe drum de la Suceava şi a spus că atunci când ajunge în Bucureşti va discuta cu premierul Ludovic Orban şi cu Victor Costache.

“Aştept să discut cu domnul premier şi domnul ministru Victor Costache. Este o perioadă grea, iar venind din Suceava, unde este cel mai greu punct, pot să vă spun că o să fie o perioadă în care o să trebuiască toţi, indiferent de culoare politică, să ne unim şi să trecem această perioadă”, a precizat Nelu Tătaru.

Între timp, Klaus Iohannis a acceptat numirea lui Nelu Tătaru ca ministru al Sănătății.

Citește și: Cine este Nelu Tătaru, propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii - BIOGRAFIE

El s-a referit şi la situaţia de la Spitalul Judeţean Suceava, precizând că se încearcă redeschiderea UPU cu medici din Iaşi.

“Vom păstra etajul trei şi patru pentru persoanele infectate cu Covid-19. Sunt numeroşi medici care vor trebui internaţi în aceste locuri. În această după amiază încercăm să redeschidem acea Unitate de Primire Urgenţe cu personal care mai este la Suceava, dar majoritatea va fi din Iaşi, din clinicile private. Secţia de Boli Infecţioase a acestui spital, care suportă acum la capacitatea de 248 de paturi, va trebui să fie suplimentată cu ventilatoare, la fel şi spitalul nou unde intenţionăm să mutăm toţi acei pacienţi”, a precizat Nelu Tătaru, care a menţionat că UPU ar putea fi funcţional după ora 19, cu o tură de noapte, dacă personalul solicitat va ajunge până atunci.

Iohannis: România este primul stat care a primit acceptul CE de a demara achiziţii pentru constituirea rezervei strategi... Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x