Nicolae Vacaroiu: "In Romania se fura prea mult. Urmeaza ani grei"

Presedintele Curtii de Conturi este pesimist in ceea ce priveste evolutia Romaniei in viitorul apropiat. Nicolae Vacaroiu este de parere ca anii care urmeaza vor fi unii dintre cei mai grei pentru Romania, iar unul dintre motive este faptul ca "in tara noastra se fura prea mult".

jurnalul national

Nicoale Vacaroiu sustine ca este necesara o autonomie totala pentru Curtea de Conturi, care reuseste sa aduca anual la bugetul de stat aproximativ 700 de milioane de euro in plus.

"Dar suntem departe. Curtea de Conturi are nevoie de autonomie totala, de independenta totala si de ceva surse financiare, pentru ca aparatul singur are o pregatire corespunzatoare si avem o forta umana cu pregatire serioasa si pentru ca e singurul organ care patrunde sub aspectul controlului in primarii in mediul rural", a explicat presedintele Curtii de Conturi.

Nicolae Vacaroiu afirma ca 60 la suta dintre casele si vilele construite nu sunt impozitate, din diferite motive - ori nu e clara situatia terenului, ori nu au autorizatie de constructie. In acest context, fostul premier a pledat pentru identificarea de mecanisme institutionale pentru ca aceia care au furat si au facut bani din aceasta sa-i poata inapoia societatii.

"Pe domeniul achizitiilor situatia este grea si Curtea de Conturi este extrem de exigenta si dura incepand de acum, pentru ca, dupa toate calculele mele, se fura prea mult. (...) Sunt ani grei, e nevoie mai mult decat oricand sa existe un guvern foarte dur si speram ca dupa alegeri sa existe majoritatea parlamentara necesara" a spus Nicolae Vacaroiu, care a precizat ca este necesara totodata revizuirea Codului fiscal, pentru ca are unele inechitati.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri