Căutare Live

Orban: Indiferent cum i se spune, că e deficit, că e gaură, realitatea este că PSD şi-a bătut joc de banii publici, a adus România într-o situaţie în care nu poate fi evitată depăşirea ţintei de deficit

Premierul Ludovic Orban spune că PSD ”şi-a bătut joc” de banii publici şi a adus România într-o situaţie în care nu poate fi evitată depăşirea ţintei de deficit de 3 la sută din Produsul Intern Brut. El a mai spus că, dacă în ţările europene încasările bugetare reprezintă peste 30 la sută din PIB, în România, în 2019, veniturile bugetului sunt mai puţin de 26 la sută din PIB.

Orban a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, că PNL a avut dreptate în tot ce a spus la dezbaterea legii bugetului în legătură cu deficitul.

“Realitatea este că noi am avut dreptate în tot ceea ce am spus la dezbaterea legii bugetului de stat şi de-a lungul anului 2019, înainte de veni la guvernare, iar datele sunt foarte simple şi foarte clare deficitul este mult mai mare decât deficitul proiectat. Vă readuc aminte că deficitul la nouă luni pe execuţia bugetată publicată de ministerul Finanţelor era de 2,6 la sută. Vă readuc aminte că anul trecut deficitul la nouă luni este 1,6 la sută şi anul trecut s-a terminat cu un deficit de trei la sută, care a fost în realitate mai mare pentru că au aplicat şmecheria plasării unor cheltuieli de pe anul 2018 pe anul 2019”, a afirmat Orban.

El a precizat că încasările la buget sunt cu 11 miliarde mai mici decât se aştepta.

“Încasările la bugetul statului sunt cu 11 miliarde mai mici, cheltuielile sunt mai mari decât se aştepta, iar faţă de asta, sunt foarte multe cheltuieli care ar fi trebuit efectuate în conformitate cu prevederile legale şi care nu au fost efectuate, punând pe spinarea mediului privat menţinerea fictivă a unui deficit sub 3 la sută. când, în realitate, încă din luna a noua şi luna a zecea, deficitul real este de peste 3 la sută”, a explicat Orban.

Premierul spune că PNL nu are nicio răspundere pentru acest deficit, el fiind cauzat de o planificare bugetară defectuoasă a fostei guvernări.

“Ţinând cont de faptul că în primele 10 luni ale anului vechiul guvern a executat bugetul, noi nu considerăm că avem absolut niciun fel de răspundere pentru acest deficit, acest deficit a fost provocat de o planificare bugetară defectuoasă, de neatacarea focarelor mari de evaziune fiscală. Încasările bugetare în ţările europene sunt de peste 30 la sută din PIB. În România pe 2019 veniturile bugetului reprezintă mai puţin de 26 la sută din PIB. Ceea ce a arată foarte clar că vechiul guvern a tolerat evaziunea fiscală şi nu a avut capacitatea de a colecta veniturile statului în conformitate cu prevederile legale”, a precizat primul-ministru.

Ludovic Orban consideră că PSD şi-a bătut joc de banii publici.

“Indiferent cum i se spune, că e deficit, că e gaură, realitatea este că PSD şi-a bătut joc de banii publici, PSD a adus România într-o situaţie în care nu poate fi evitată depăşirea ţintei de deficit pe care o avem ca obligaţie din Tratatul Uniunii Europene, respectiv de 3 la sută din PIB şi ne obligă pe noi la realizarea unui plan de măsuri care să reducă la maximum posibil acest deficit într-un timp destul de scurt”, a menţionat premierul.

Sursa : news.ro

Alegeri prezidențiale 2019, turul doi: care este ordinea candidaților pe buletinele de vot... Premierul anunţă că, după alegeri, va începe analiza prefecţilor: Unii au început deja să demisioneze, alţii au intrat î...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri