Antena Căutare

Ponta: Ludovic Orban nu poate să conducă în acest moment şi, în general, în niciun moment, România. Ar fi total ilogic şi ridicol să votăm un guvern Orban

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că formaţiunea politică pe care o conduce nu îl va vota pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier, spunând că "ar fi total ilogic şi ridicol" să facă acest lucru. În ceea ce priveşte organizarea de alegeri anticipate, Ponta spune că acest lucru depinde, în prezent, exclusiv de PSD, care deţine majoritatea în Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului.

Fostul premier Victor Ponta a anunţat că i-a propus preşedintelui Iohannis să-l desemneze pe Remus Pricopie pentru funcţia de prim-ministru al unui guvern "de uniune naţională în care domnul Pricopie să-şi aleagă miniştrii cu care să ne treacă peste o perioadă evidentă de criză politică, care poate degenera într-o criză economică şi socială”.

Ponta a făcut, joi, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, comparaţia între situaţia în care România se află în prezent şi situaţia din 2009, când preşedintele Traian Băsescu a refuzat nominalizarea lui Iohannis pentru funcţia de prim-ministru.

"Este recunoaşterea că un om poate să fie independent, să aibă principii şi să stea în picioare indiferent de politică. Ironia sorţii este că retrăim momentul 2009. (...) Mi-aş dori ca România să nu stea iarăşi patru luni, cinci luni, şase luni în criză pentru că vom plăti din nou un cost ca şi în 2010”, a spus Ponta.

El a adăugat că Pro România va proceda la fel cum a procedat în noiembrie, şi anume nu va vota un guvern condus de Ludovic Orban pentru că acesta "nu poate să conducă în acest moment şi, în general, în niciun moment, România".

"Ar fi total ilogic şi ridicol ca, după ce nu l-am votat în noiembrie, să-l votăm în februarie pe domnul Orban. Mai ales că după cele trei luni până şi liberalii s-au convins să nu-l mai voteze. Doar nu ne-a convins pe noi, deodată, că-i bun de prim-ministru. Nici vorbă să-l votăm”, a declarat Ponta.

"Domnul Orban de 30 de ani nu doar jigneşte şi cântă la mandolină, mai face şi plângeri penale, a făcut şi familiei mele. Cred că orice i se întâmplă domnului Orban este justificat şi merită", a mai spus Ponta.

Liderul Pro România a mai declarat că i-a spus preşedintelui că în acest moment PSD singur, fără alte partide, deţine majoritatea în Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, iar în acest context organizarea de alegeri anticipate depinde de aceştia.

"Dacă vrea PSD-ul se fac anticipate, dacă nu vrea nu se fac pentru că au pârghiile regulamentare să amâne şi atunci cred că trebuie să avem un Guvern, cât mai repede”, a mai spus Ponta.

Ponta l-a elogiat pe Remus Pricopie, spunând că nu crede că preşedintele "are o problemă” cu acesta şi că decizia lui Klaus Iohannis cu privire la nominalizarea unui prim-ministru va fi una politică.

Sursa : news.ro

Tăriceanu spune că ALDE nu are propunere de premier, dar are "toată deschiderea de a discuta cu partidele găsirea u... Breaking News: Klaus Iohannis l-a desemnat premier tot pe Ludovic Orban: „Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x