Antena Căutare

Ponta: ”Mecanismul absorbtiei fondurilor europene este intr-o criza sistemica”

Victor Ponta, presedintele PSD, a transmis o scrisoare deschisa premierului Ungureanu si fostului premier Boc, prin care atrage atentia asupra faptului ca ”mecanismul absorbtiei fondurilor europene este intr-o criza sistemica”.

Guvernul, spune co-presedintele USL, are obligatia sa ia masuri structurale radicale pentru remedierea problemelor ce risca sa duca la noi sanctiuni din partea Comisiei Europene sau chiar la pierderea fondurilor UE.

"Din nefericire pentru Romania, situatia este una de-a dreptul dramatica, intrucat este cel putin a treia oara, in mai putin de 12 luni, cand primim un semnal de o asemenea gravitate din partea Comisiei Europene. Prima data in iunie 2011, cand Comisia Europeana a suspendat plati in valoare de aproximativ 800 milioane euro, pentru Axa 2 a POR, din cauza neregulilor descoperite pe achizitiile publice. A doua oara in ianuarie 2012, cand aceeasi Comisie a amenintat Romania cu procedura de infringement, pentru ca s-au incalcat normele europene in materie de achizitii publice pe un contract atribuit de primaria sectorului 3 din Bucuresti", atentioneaza Ponta.

Semnalul de alarma transmis de copresedintele USL premierului Ungureanu si fostului premier Boc, in cadrul unei scrisori deschise vine dupa ce Romaniei ii vor fi suspendate, din nou, fonduri europene, in valoare de 3,5 miliarde de euro.

Citeste aici intreaga scrisoare deschisa!

Foto: Intact Images

USL isi propune ca pana pe 15 martie sa-si desemneze toti candidatii la locale... Vezi topul celor mai bogati ministri din Guvernul Ungureanu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x