Prima reacție din PNL, după demisia lui Florin Cîţu. Explicații controversate

Florin Roman, liderul deputaţilor liberali, a fost prima voce din PNL care a reacționat după retragerea premierului desemnat, Florin Cîțu.

Florin Roman spune că Florin Cîțu a făcut un gest de mare responsabilitate.

”Premierul desemnat Florin Cîţu a făcut un gest de mare responsabilitate şi a luat decizia de a renunţa la mandat”, a declarat Florin Roman.

Acesta a spus că România este în război cu epidemia de coronavirus, iar pe timp de război nu se schimbă ”comandantul navei”.

Potrivit acestuia, Ludovic Orban este mandatat de către colegii din PNL să strângă toată clasa politică în jurul lui pentru a reuşi să depăşească acest moment dificil.

Roman a adăugat că ”nu se opreşte ţara în loc din această retragere”, dar că PNL ”a optat pentru o chestiune care poate costa electoral”, dar prioritatea partidului este gestionarea luptei cu virusul.

Citește și: Analist politic: Florin Cîțu a fost forțat de Ludovic Orban să-și depună mandatul

Deși ceilalți actori politici susțin că reponsabilitatea era ca guvernul Cîțu să fie aprobat de Parlament, iar demisia lui arată doar faptul că PNL nu își dorea ca acest guvern „să treacă”, Florin Roman neagă.

El a explicat că ”evoluţia îngrijorătoare” a epidemiei de coronavirus a făcut să se ajungă la această decizie spunând că ”cel mai bine pentru România este ca în timpul războiului să nu schimbi comandantul”. ”Trebuie să fin deschişi oricărei formule care ne asigură stabilitate şi normalitate în aceste zile”, a mai spus Roman, întrebat fiind care ar fi soluţiile în ceea ce priveşte funcţionarea pe viitor a executivului.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, joi, când ar fi urmat ca Guvernul său să primească votul de învestitură în Parlament.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri