Antena Căutare

Procedura neconstitutionala: Parlamentul a retrimis la Guvern proiectul Legii Educatiei

Birourile Permanente au retrimis Guvernului proiectul de lege privind educatia, precum si "angajarea raspunderii" pe acesta, intrucat procedura a fost declarata neconstitutionala, a informat liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa.

"La un vot diferenta s-a adoptat propunerea de retrimitere la Guvern a angajarii, avand in vedere ca decizia Curtii a spus clar ca aceasta angajare pe Legea educatiei este neconstitutionala", a spus liderul grupului PSD din Camera, Mircea Dusa care a precizat ca decizia Birourilor Permanente reunite a fost luata la propunerea PSD.

"Noi am propus ca proiectul de lege si angajarea, pentru ca a fost declarata neconstitutionala, sa fie retrimise la Guvern, iar colegii de la PNL si-au si retras semnaturile de pe motiune", a spus Dusa.

Liderul grupului PSD din Camera a precizat ca PSD nu si-a retras semnaturile de pe motiunea de cenzura.

Liberali si-au retras, luni, semnaturile de pe motiunea de cenzura depusa dupa asumarea raspunderii pe Legea educatiei. Acestia au trimis documentele in acest sens Birourilor reunite, astfel ca motiunea nu mai are numarul de semnaturi necesare pentru a putea fi dezbatuta.

Miercurea trecuta, membrii Executivului au anuntat ca vor continua procedura angajarii raspunderii pentru Legea Educatiei. Premierul Emil Boc l-a atentionat pe Mircea Geoana ca, in cazul in care va continua sa boicoteze asumarea raspunderii pe Legea Educatiei, va fi inlocuit de la Senat.

Motiunea de cenzura pe Educatie nu mai poate fi dezbatuta: PNL si-a retras semnaturile... Ponta: "Romania este in mainile lui dracu Basescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x