Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Propunerea de desfiinţare a Institutului Levantului, respinsă în Comisia pentru cultură din Senat. Proiectul va merge în plen

Propunerea de desfiinţare a Institutului Levantului a fost respinsă joi în Comisia pentru cultură din Senat, iar proiectul urmează să fie dezbătut şi votat în plen, a anunţat senatorul Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook.

Într-un mesaj, el a spus: „Azi s-a discutat în Comisia de Cultură a Senatului iniţiativa legislativă a USR de desfiinţare a Institutului Levantului, o sinecură politică propusă de Călin Popescu-Tăriceanu în beneficiul fostului preşedinte Emil Constantinescu, sprijinită la vremea aceea de PSD. Iniţiativa a picat la vot. Senatorii PSD şi UDMR au votat împotriva legii. PNL a absentat”.

Alexandrescu a subliniat: „Ce este interesant este că Guvernul PNL a dat un punct de vedere negativ. PNL sprijină existenţa în continuare a acestui institut”.

Deputatul Iulian Bulai (USR) a anunţat pe 12 februarie că a depus la Parlament o propunere legislativă care prevede desfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, în prezent condus de fostul preşedinte Emil Constantinescu, instituţie despre care parlamentarul spune că este una dintre cele „născute de guvernele PSD ca să scurgă bani fără vreo noimă, în schimbul sprijinului politic".

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului a fost înfiinţat de Parlamentul României prin Legea nr. 117/ 26 mai 2017, publicată în Monitorul Oficial nr. 404/ 30 mai 2017.

„Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului la Bucureşti, modelat după cele mai bune practici ale institutelor cunoscute, îşi propune să devină unul din forurile mondiale de excelenţă care determină direcţiile ştiinţifice şi priorităţile unor domenii şi care poate stabili o reţea de contacte şi colaborări dintre cercetătorii români şi cei din alte institute de studii avansate din lume, contribuind la o mai mare vizibilitate a cercetării ştiinţifice româneşti", se arată pe institutlevant.ro.

Sursa : news.ro

Recomandari