Antena Căutare

Referendum la Brasov pentru reorganizarea teritoriala. Actiunea va costa 100.000 lei

Consilierii judeteni din Brasov vor sa afle daca cetatenii isi doresc reorganizarea teritoriala, asa ca ii cheama la vot in iulie. Finantarea referendumului urmeaza sa se faca din bugetul judetului, iar acesta va costa aproximativ 100.000 de lei.

"E vorba de desfiintarea judetului nostru si cetatenii trebuie consultati in aceasta problema. E un demers legal, la initiativa presedintelui consiliului judetean", a spus Ioan Ochi, vicepresedinte CJ Brasov (PSD).

Consilierii judeteni din Brasov au decis ca referendumul sa aiba loc peste aproximativ o luna, mai precis in data de 17 iulie.

"Referendumul pentru reorganizarea teritoriala a tarii este absolut necesar, nu pentru ca asa spune legea, nu pentru ca asa vreau eu sau asa vrea alt consilier judetean", precizeaza Vasile Ungureanu, consilier judetean (PNL).

Consilierii din partea PDL nu sunt insa de acord cu intrebarea la care urmeaza sa raspunda brasovenii: "Sunteti de acord cu propunerea presedintelui Traian Basescu de desfiintare a judetului dumneavoastra?"

"Eu sunt convins ca prin intrebare fiecare incearca sa isi atinga scopul, cei de la USL au pus o intrebarea ca sa isi atinga scopul", este de parere Mihail Vestea, consilier judetean (PDL).

Deocamdata oamenii au pareri impartite si nu stiu daca se vor prezenta sau nu la vot.

Hotararea Consiliului Judetean urmeaza sa ajunga pe masa prefectului. Chiar daca va fi aprobata, ea va trebui sa treaca si de Guvern.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Reorganizarea Romaniei, abandonata daca UDMR refuza varianta 8+2 a PDL... CE nu a fost informata de intentia Guvernului de reorganizare administrativa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x