Antena Căutare

Roberta Anastase acuza opozitia de "tradare nationala"

"Alianta malefica" PSD-PNL este responsabila de situatia actuala a Romaniei, aceste formatiuni putand fi acuzate de "tradare nationala", a declarat astazi, presedintele Camerei Deputatilor, democrat-liberala Roberta Anastase

"Noi nu aruncam vina. In momentul asta, stim exact ceea ce avem de facut. Mi se pare culmea tupeului din partea reprezentantilor PNL sa incerce macar sa discute despre cum se guverneaza acum Romania, stiind foarte bine ca au dus tara in aceasta situatie, Guvernul PNL, sustinut de PSD", a declarat Roberta Anastase pentru RFI Romania.

Ea a acuzat PNL si PSD de "tradare nationala". "Daca vorbim de tradare nationala, apoi de tradare nationala, in adevaratul sens al cuvantului, putem sa discutam de guvernarea PNL, sustinuta de PSD, dupa toate regulile constitutionale, pentru ca sa maresti salariile, sa ai 20 de ordonante si Hotarari de Guvern, prin care cresti salariile numai intr-un an de zile... In al doilea rand, numai intr-un an sa cresti pensiile cu 20% si numai intr-un an sa cresti salariile, separat de toate aceste lucruri si salariile profesorilor cu 12%, pe o economie careia trebuia sa-i dai libertatea de a creste sanatos, mi se pare pur si simplu sinucigas. Asta au facut, e o realitate, de asta am si ajuns aici. Nu invocam greaua mostenire, dar nici nu este corect sa ascundem realitatea de la care am pornit. Nu uitati ca aceeasi alianta malefica PSD-PNL este cea care a lasat Romania fara Guvern patru luni de zile anul trecut, in momente cruciale pentru luarea unor decizii", a sustinut Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor a recomandat ca masurile anticriza ale Guvernului sa fie analizate pe termen lung, pentru ca analizele din prezent nu sunt obiective.

"E si o chestiune logica: nu se asteapta nimeni ca-n momentul asta sa primim aplauze pentru aceste decizii. Important este ca, odata ce timpul va trece, oamenii sa se raporteze la rezultate, la rezultate concrete. In momentul de fata, e greu sa accepti de exemplu scaderea pensiilor. In momentul de fata, aparent ai de ales intre a nu scadea si a scadea. In realitate, avem de ales intre a nu scadea acum si a nu mai avea sa le platesti peste cateva luni sau a nu mai primi in acel caz pensia peste cateva luni. Asta trebuie sa realizam", a explicat Roberta Anastase.

Geoana, acuzat de UNPR ca a bagat tara in criza... Cristian Preda critica apelul la art. 53 din Constitutie: “Ingenios, dar risca sa declanseze o criza a regimului”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x