Antena Căutare

Sloganul partidului lui Tőkés: „Ardealul e al ardelenilor, Tinutul Secuiesc e al secuilor”

Presedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Tőkés László, considera ca verdictul dat de Curtea de Apel Bucuresti, care a acordat personalitate juridica formatiunii sale, este cel mai mare succes al carierei sale politice.

Succesul acesta seamana, prin proportie, cu victoria Fideszului, in Ungaria, cu doua treimi din voturi. Noi, inca din 2008, vorbim de unitatea maghiarilor din Romania, insa pentru multi acest lucru a insemnat doar realizarea intereselor proprii. Obiectivele noastre nu pot fi atinse prin functii si pozitii, ci prin munca, sarcini si asumarea raspunderii", a spus parlamentarul european in presa maghiara.

El a lansat un atac direct la adresa UDMR. „Au avut timp doua decenii sa ne arate ce pot, si totusi resimtim cu totii consecintele a 15 ani cu UDMR la guvernare", a spus pastorul reformat.

Un partid nu poate reprezenta obiectivele unei singure persoane, ea este doar o unealta, precum un topor. Daca toporul nu mai taie, o ascutim, o data, de 10 ori, de 100 de ori, dar daca nici atunci nu taie, atunci luam altul", explica Tőkés necesitatea crearii partidului Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP).

„Centrul partidului nostru va fi in Ardeal si nu in Bucuresti"


Tokes Laszlo sustine ca partidul sau este singurul din Romania care se opune extractiei aurului pe baza de cianuri la Rosia Montana.

Pozitia noastra arata ca avem obiective nationale, in interesul poporului si, in mod special, reprezentam toti maghiarii din Romania, in opozitie cu celelalte partide din Romania, suspecte de coruptie in febra lor dupa aur, care se opun chiar si Europei", a spus Tőkés in Magyar Hirlap.

Centrul partidului nostru va fi in Ardeal si nu in Bucuresti, cum este cel al UDMR-ului. Noi niciodata nu vom da explicatii de la Bucuresti, ca de ce nu se poate asta sau aia. Obiectivul nostru este reconstructia Ardealului, incluzand aici si Tinutul Secuiesc. De aceea, sloganul partidului nostru va fi: Ardealul este al ardelenilor, Tinutul Secuiesc este al secuilor", a incheiat Tőkés Laszlo.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

PNL: Demiterea lui Lazaroiu nu rezolva marile probleme sociale... Berceanu: USL este in fata PDL. Ne trebuie o formula de coagulare, din timp, nu in pragul alegerilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x