Antena Căutare

Traian Basescu a lacrimat din nou! Si-a amintit de nava pe care a condus-o in tinerete

Traian Basescu a lacrimat din nou. De data aceasta, in fata fostilor colegi si a inginerilor de pe Santierul Naval Constanta.

Seful statului a participat, vineri, la ceremonia organizata la 120 de ani de la infiintarea Santierului Naval Constanta. I-au umezit ochii amintirile inca vii din vremurile cand era capitan de nava.

"Biruinta", nava pe care a condus-o timp de patru ani, i-a rascolit presedintelui amintirile si i-a starnit emotiile.

"Toata cariera mea si formarea mea ca om, ca individ al acestei societati, este legata de compania de navigatie, de Santierul Naval Constanta, iar cariera mea si recunoasterea profesionala au pornit in mod categoric de la petrolierul Biruinta, care, trebuie sa o spun cu bucurie, mi-a purtat noroc mie si echipajului meu, dar trebuie sa va spun ca si eu am sentimentul ca am purtat noroc acelei nave. Este singura din cele patru de 157.000 de tone care inca pluteste, nu a fost taiata. E adevarat ca nu mai transporta titei, dar este transformata in depozit si in mica rafinarie, se afla undeva pe coasta Africii de Vest, isi face treaba. Deci, a avut un corp bun, ca s-a investit in ea foarte mult si faptul ca are alta destinatie acum nu mai conteaza, din 1984 pana acum sunt 38 de ani. O nava construita aici de dumneavoastra, ingineri si muncitori, pluteste si acum, dupa 38 de ani. Sunt putine astfel de nave in lume", a spus Basescu.

"M-am intalnit cu oameni carora le datorez foarte mult pentru cariera mea profesionala si oameni pe care intotdeauna am incercat sa nu-i dezamagesc. Adica acea scula magnifica pe care mi-au dat-o, Biruinta, am ingrijit-o, am facut-o sa ajunga de fiecare data la destinatie, am dus-o intotdeauna in siguranta si va rog sa ma credeti, o spun apasat: nu exista lucru de care sa fiu mai mandru in viata mea decat ca am receptionat si comandat petrolierul Biruinta", a afirmat seful statului.

Presedintele le-a marturisit celor prezenti ca viata pe mare a fost cea care l-a invatat sa nu se considere infrant niciodata. "Aeasta parte a vietii mele a facut din mine un politician greu de omorat. Pentru ca ce te poate speria in politica in raport cu ceea ce ti se poate intampla pe mare ? Nimic, niste vorbe sunt in politica, pe mare-i val, e furtuna, sunt incidente, e tehnica ce trebuie sa mearga, tehnica ce te mai poate lasa, trebuie sa ai un echipaj care sa faca sa functioneze tot timpul. Deci, viata mea s-a modelat dupa nave, iar definitiva forma a vietii mele, daca o priviti, are forma petrolierului Biruinta pentru ca exista o nava care a depasit orice limita de varsta si oricat ar fi de uzata, rezista".



Victor Ponta vrea ca serviciile de informatii, Parchetele si CSM-ul sa functioneze sub control parlamentar... MRU: "Romania poate fi oricand o posibila tinta a unor actiuni teroriste"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x