Antena Căutare

Victor Ponta: "PSD, vot cu bile la vedere pentru motiune, sprijin pentru Melescanu la CCR"

Parlamentarii PSD vor vota in favoarea motiunii de cenzura cu bilele la vedere pentru a indeparta orice suspiciune intretinuta de liderii PDL, potrivit carora social-democratii sustin acest demers doar declarativ, nefiind interesati sa-si asume in cazul debarcarii actualului Executiv sarcina guvernarii

Liderul PSD Victor Ponta a tinut sa infirme luni, dupa BPN-ul partidului, orice speculatii de acest fel. El a mai anuntat ca parlamentarii social-democrati vor sustine cu votul lor candidatura liberalului Teodor Melescanu pentru postul de judecator al Curtii Constitutionale care urmeaza sa fie desemnat astazi in plenul Senatului.

"PSD va face tot ceea ce tine de noi ca motiunea de cenzura sa treaca. Daca motiunea va trece nu se vor mai taia pensiile, salariile, ajutorul de somaj. Orice speculatie a celor de la PDL va fi infirmata de votul de maine cand parlamentarii PSD vor vota cu bilele la vedere" a explicat Ponta.

El a mai precizat ca BPN a confirmat decizia de ataca la Curtea Constitutionala al doilea proiect de lege pe care guvernul si-a angajat raspunderea deoarece "este total inadmisibil sa ceri o taiere a salariilor tuturor politistilor, militarilor, aviatorilor si judecatorilor".

"Solutia alternativa este impozitarea diferentiata in asa fel incat pensiile foarte mari sa fie reduse proportional si prin respectarea drepturilor tuturor categoriilor sociale" a mai spus liderul social-denocrat.

El a reluat si apelul catre presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase de a valida votul dat de acest for pentru desemnarea unui nou judecator al CC in persoana lui Valer Dorneanu.

"Vom continua sa solicitam, doamnei Roberta Anastase sa recunoasca votul dat in Camera Deputatilor. Astazi majoritatea parlamentarilor nostri vor vota pentru Teodor Melescanu ca probare a capacitatilor sale personale" a mai aratat Ponta.

Geoana: Daca motiunea trece, Basescu nu mai poate refuza unei majoritati dreptul sa formeze Guvernul... Prietena Elenei Basescu va fi atasat economic la New York...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x