Antena Căutare

WikiLeaks: Discutii Basescu-Taubman despre achizitionarea avioanelor F16

Inainte de a i se fi oferit cea mai inalta distinctie civila, Steaua Romanie in Mare Cruce, pe 28 noiembrie 2008, ambasadorul Taubman s-a intalnit cu presedintele Basescu pentru 45 de minute sa discute despre achizitionarea avioanelor F16, despre dezvoltarea Portului Constanta, despre studiul de fezabilitate legat de nevoile Romaniei in materie de sanatate, despre reconversia si educarea fortei de munca din Romania.

Basescu i-a remis ambasadorului un mesaj din partea presedintelui Siriei Assad ca Siria este gata sa demareze discutiile cu Israelul daca SUA vor fi mediatorul.

Basescu a reconfirmat fidelitatea transatlantica si un viitor parteneriat mai aprofundat cu SUA, iar ambasadorul l-a asigurat ca Romania este in topul agendei pentru viitoarea administratie americana.

Ambasadorul a recomandat achizitionarea de 24 de avioane F16 la un pret mai mic de 1 miliard de dolari americani ca fiind cea mai buna optiune pentru Romania, subliniind ca oferta americana include training, echipament, trei ani de mentenanta facuta de tehnicienii americani, piese de schimb, un pilot care sa-i invete la fata locului pe romani cum sa piloteze cele 24 de avioane reconditionate care au deja 2.000 de ore de zbor.

Tot articolul, in Jurnalul National

Norica Nicolai: Scandalul Severin e comandat. Si alti eurodeputati vor fi acuzati de luare de mita... WikiLeaks: Romania in timpul suspendarii lui Basescu, prin ochii ambasadorului SUA la Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x