Antena Căutare

În ce zile nu se spală și nu se fac treburi casnice în august 2024. Sunt trei mari sărbători în această lună

În luna august 2024 sunt trei mari sărbători. Asta înseamnă că în zilele respective, credincioșii respectă mai multe tradiții. Pe 6, 15 și 29 august sunt interzise treburile casnice, printre care și spălarea hainelor. Iată de ce.

Galerie
În luna august 2024 sunt trei mari sărbători. Asta înseamnă că în zilele respective, credincioșii respectă mai multe tradiții. Pe 6, 15 și 29 august sunt interzise treburile casnice, printre care și spălarea hainelor. Iată de ce. | Shutterstock.com

În august 2024, creștinii trebuie să se abțină de la treburile în gospodărie, inclusiv a spăla, trei zile. Atâtea mari sărbători sunt în această lună.

Citește și: Schimbarea la față 2024. Ce semnificație are și ce tradiții se respectă în această zi

În ce zile nu se spală și nu se fac treburi casnice în august 2024

Sunt trei mari sărbători în august 2024, când este interzis spălatul sau treburile în gospodărie:

Articolul continuă după reclamă
  • 6 august - Schimbarea la Față a Domnului (dezlegare la pește)

Pe data de 6 august, creştinii ortodocşi sărbătoresc Schimbarea la Faţă, cunoscută popular și ca „Obrejenie” ori „Pobrejenie”. Reprezintă data la care Iisus, împreună cu trei dintre mucenicii cei mai apropiaţi, Petru, Iacob si Ioan, au urcat pe muntele Tabor ca să se roage.

  • 15 august - Adormirea Maicii Domnului

Sfânta Maria este sărbătorită în această zi de creștinii din toată lumea și marchează trecerea Fecioarei Maria în Împărăția Cerurilor. Adormirea Maicii Domnului este cea mai mare sărbătoare creștină a verii.

Potrivit tradiției, Fecioara Maria a mai trăit 11 ani după răstignirea Fiului Său, Iisus Hristos, și a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că se apropie momentul plecării din viața pământească.

  • 29 august - Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul

În 29 august, Biserica Ortodoxă marchează prin zi de post aspru Tăierea Capului Sfântului Ioan Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului. Potrivit tradiției, în această zi nu se bea vin roşu şi nu se mănâncă varză.

Citește și: Ultima declarație a lui Teodosie care i-a înfuriat pe români. Are legatură cu fumătorii

De ce nu se spală duminica

Mulți creștini ortodocși păstrează obiceiul ca duminică să fie zi de sărbătoare și să nu muncească deoarece este păcat. Persoanele mai în vârstă susțin chiar că dacă nesocotești această regulă ai putea atrage mânia divină asupra ta și asupra familiei.

În Sfânta Scriptură este o poruncă pe care Dumnezeu în care se spune „lucrează şase zile şi fă-ţi în acestea toate treburile tale, iar ziua a şaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău: să nu faci în această zi niciun lucru: nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tău, nici asinul tău, nici orice dobitoc al tău, nici străinul care rămâne la tine” (Ieşire, 20, 8-11).

Alte persoane consideră că nu este bine să speli sau să faci alte treburi casnice vinerea, deoarece aceasta este ziua închiantă Sfintei Parascheva. În plus, vinerea este şi ziua morţii Mântuitorului.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pe care să o citești în Postul Maicii Domnului 2024. Îți curăță sufletul și face minuni

Schimbarea la față 2024. Ce semnificație are și ce tradiții se respectă în această zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x