Antena Căutare

Rugăciunea puternică a Sfântului Dumitru. Se rostește pe 26 octombrie pentru protecție, vindecare și ajutor divin

Sfântul Dumitru este prăznuit astăzi de creștini! Iată ce semnificație are marea sărbătoare pentru români!

Galerie
Rugăciunea puternică a Sfântului Dumitru. | profimediaimages.ro / Shutterstock / Hepta

Sfântul Dumitru este o sărbătoare cu cruce roșie în calendar, iar rugăciunile făcătoare de minuni au un rol extrem de important în astfel de zile.

Izvorâtorul de Mir este cel care poate alunga toate relele și care potate îndeplini toate dorințele atunci când cei care se roagă lui pun suflet și credință în cuvintele rostite.

Citește și: Focul lui Sumedru. Ce este și de ce se aprinde de aproape 2000 de ani înainte de Sfântul Dumitru

Iată de ce este atât de importantă această sărbătoare și ce rugăciune îi poți adresa Sfântului Dimitrie!

Articolul continuă după reclamă

Cine a fost Sfântul Dumitru

Sfântul Dimitrie a trăit în perioada împăraților Dioclețian și Maximian și a fost fiul prefectului din Tesalonic. După ce tatăl acestuia a murit, Izvorâtorul de Mir a fost numit drept guvernator al Tesalonicului.

Acesta nu a ascuns niciodată faptul că era creștin, iar acest lucru a dus la întemnițarea lui și la supunerea unor chinuri groaznice.

Potrivit unei tradiții creștine, acesta este cunoscut drept protector al orașelor și comunităților, aducând ocrotire și binecuvântare credincioșilor.

În tradiția populară românească, Sfântul Dumitru este asociat cu venirea iernii, sărbătoarea fiind reprezentată de sfârșitul toamnei și de momentul în care ciobanii coboară oile de la munte.

În București, sărbătoarea este dublată și de cinstirea moaștelor Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul capitalei țării noastre, iar cu această ocazie mii de pelerini vin la Catedrala Patriarhală pentru a se ruga și a atinge moaștele în pelerinajul care a devenit o tradiție.

Citește și: Cele mai puternice rugăciuni către Sfântul Dimitrie cel Nou. Rostește-le pe 27 octombrie pentru a scăpa de necazuri și de boli

Iată rugăciunea puternică pe care am pregătit-o pentru tine pentru a o rosti pe 26 octombrie 2024!

Rugăciunea puternică a Sfântului Dumitru!

„Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştigă fericirea veşnică.

Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei. Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apară credinţă. Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.

Da-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasma a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin.”

Citește și: Ce nu ai voie să faci la pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou. Ce trebuie să știe credincioșii care vin să se roage

Focul lui Sumedru. Ce este și de ce se aprinde de aproape 2000 de ani înainte de Sfântul Dumitru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 octombrie 2024. Adrian a pierdut toți banii
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 octombrie 2024. Adrian a pierdut toți banii Joi, 24.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x