Antena Căutare

Se anunță schimbări majore în educație. Cod de etică în școlile din România!

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că susține dezvoltarea unui Cod de Etică în școlile românești

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că susține dezvoltarea unui Cod de Etică în școlile românești.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, ministrul s-a referit la cazul de la Timișoara, în care o învățătoare a strigat la elevi.

"Cred că ISJ știe bine ce are de făcut, am încredere în profesionalismul dânșilor, trebuie să analizeze, școala să vadă ce s-a întâmplat. Pe de altă parte, într-un cadru mai larg, trebuie să dezvoltăm ceva ce este pus în legi, un Cod de Etică, avem nevoie de el, este momentul să îl dezvoltăm. Vom putea discuta despre un Cod de Etică în școlile românești, de care avem nevoie și care se uită la spațiul școlii, al educatorului, și la spațiul educatului și al membrilor familiei, este un întreg. (...) Nu pot spune ce trebuie să conțină acest Cod Etic. Rolul ministrului este să deschidă un spațiu de dialog, să îi pună pe profesioniști să discute, să creeze încrederea că decizia e luată pe baza sugestiilor experților, iar la sfârșit va fi un produs pe care ni-l asumăm, un Cod de Etică pe care îl punem în practică", a afirmat Adrian Curaj.

El a adăugat că toată lumea e convinsă de nevoia de educație.

"Noi respectam școala, ne duceam convinși că școala ne marchează, și părinții noștri erau convinși că școala este esențială pentru noi. Eu sunt convins că toți sunt conștienți de nevoia de educație. Faptul că școala românească are performanță se vede prin tinerii noștri și sunt lucruri care trebuie mai bine precizate. Cred că este necesar un astfel de Cod de Etică", a completat Adrian Curaj.

DJ Axu rupe tăcerea: mărturii cutremurătoare! Ce l-a determinat să renunțe la scenarii fatidice... Copiii românilor plecați să muncească în străinătate ar putea rămâne fără alocații!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x