Antena Căutare

Elevi puși să se descalțe la școală, ca să nu strice parchetul, în Ialomița! „Doar ei, eu nu, ca și cadru didactic!”

Elevii unei școli dintr-o comună din Ialomița sunt puși de învățătoare să se descalțe în clasă, ca să nu strice parchetul, în timp ce cadrele didactice rămân încălțate.  

Elevi puși să se descalțe la școală, ca să nu strice parchetul, în Ialomița! „Doar ei, eu nu, ca și cadru didactic!”
Ilustrație.

Descoperirea a fost făcută chiar de către ministrul Educației, Monica Anisie, care a controlat şcoala din comuna ialomiţeană Axintele.

Monica Anisie s-a arătat „indignată” de atitudinea unor primari care nu au accesat fonduri pentru construcţia de toalete în grădiniţe şi şcoli, potrivit Agerpres.

Ministrul a constatat, la una dintre unităţile verificate, că cei mici merg singuri la toaleta din curte, printr-o zonă plină de noroi.

Pe de altă parte, Monica Anisie a descoperit metode de predare cu ţipete şi pedepse, dar şi o clasă în care elevii sunt puşi să se descalţe pentru că „merg la toaletă şi umflă parchetul”.

„Sunt indignată că aceşti colegi, profesori ai mei au privit lucrurile ca pe o normalitate atunci când i-am întrebat unde se duc copiii la baie. Au spus: «în curte». Sunt indignată că autorităţile publice locale, de 30 de ani, nu investesc în educaţie. Au fost alocate fonduri printr-o hotărâre de guvern, aveau posibilitatea să construiască aceste toalete, aveau posibilitatea de a îmbunătăţi viaţa copiilor la şcoală şi mulţi dintre ei nu au făcut-o – asta este, de fapt, problema. Ne mirăm la fiecare început de an şcolar de ceea ce se întâmplă. Nu ar trebui să ne mirăm, autoritatea publică locală trebuie să investească în educaţie. Avem exemple de bună practică“, a spus Monica Anisie, după vizita în comuna ialomiţeană Axintele.

Totodată, deși există o centrală şi calorifere montate în clase, pentru încălzire se folosesc tot sobe pe lemne, deoarece centrala nu este destul de puternică pentru a asigura o temperatură corespunzătoare pentru cei mici.

„Banii care au fost alocaţi printr-o hotărâre de guvern, au fost alocaţi nu numai pentru una din primării, au fost alocaţi bani pentru toate cele 856 de unităţi de învăţământ care aveau astfel de toalete, în curte, şi aceşti bani, unii dintre primari, i-au returnat, pentru că nu au făcut nici măcar proiectul, nu au luat nici măcar banii de proiectare pentru aceste toalete. Aici ne aflăm fix în această situaţie“, a mai spus ministrul Educaţiei, după vizita din Axintele.

„Aşa e, ar fi trebuit să mă conformez şi eu” și „Doar eu, ca şi cadru didactic, copiii, nu. O sa-mi iau şi eu schimb, să fim cu toţii”, au spus două învățătoare, după ce au fost întrebate de ce ele nu au papuci.

Amenzi la Spitalul „Bagdasar Arseni”, după imaginile șocante ce au fost filmate! Ce sancțiuni au fost date... Se schimbă buletinele în România și scade vârsta de la care vor fi eliberate! Vor avea CIP și vor putea fi folosite drep...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x