Cernobîl. Unde particulele radioactive au fost de 200 de ori mai puternice decât bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki

Astăzi se împlinesc 34 de ani de la cel mai grav eveniment nuclear din istoria omenirii, accidentul de la Cernobîl, din Ucraina, în urma căruia aproximativ un milion de oameni au murit. Puţini au fost cei care au ştiut ce s-a întâmplat atunci. Regimului sovietic a făcut ca pericolul imediat să nu fie cunoscut de populaţie.

Abia la 36 de ore de la dezastru au început evacuările. Particulele radioactive au fost de 200 de ori mai puternice decât bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki. Efectele contaminării se simt şi acum, iar în zonă nu mai locuiesc oameni.

Doar câinii vagabonzi mai populează împrejurimile centralei de la Cernobîl

Lătrături şi hămăituri perturbă uneori liniştea care domneşte în Cernobîl. În zona iradiată de cel mai grav accident nuclear din istorie, câinii vagabonzi și-au găsit locul.

Citește și: 34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte de tragedia nucleară

În urmă cu 34 de ani, imobilul din care se aud sunetele făcute de câini era folosit ca "centru de dezinfectare" pentru angajaţii centralei nucleare, care îşi schimbau hainele la sfârşitul programului de muncă şi erau supuşi unui tratament sanitar.

În ultimii ani, clădirea a devenit adăpost pentru câinii vagabonzi care trăiesc în zona de excludere ce înconjoară centrala atomoelectrică din Cernobîl pe o rază de 30 de kilometri, aproape complet nelocuită după accidentul petrecut în 1986.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri