Antena Căutare

50% dintre bucuresteni ofera mita medicilor. Vezi topul spagilor din spitalele din Capitala!

Spaga din sistemul sanitar, sub forma de bani sau cadouri, continua sa fie la ordinea zilei, chiar daca majoritatea pacientilor platesc asigurari de sanatate. Cei mai multi dintre romani prefera sa le ofere cadouri medicilor atunci cand sunt multumiti de calitatea actului medical. Exista insa in continuare pacienti care ofera si medici care accepta sau chiar cer bani inaintea unei interventii chirurgicale. Sumele cu care bolnavii cred ca isi asigura un tratament mai bun variaza in functie de spital si de prestigiul medicilor. In continuare puteti vedea un top al spagilor din spitalele bucurestene.

In urma unui studiu realizat anul trecut s-a constatat ca 50% dintre bucurestenii care au fost internati in spital au dat mita pentru a primi un tratament mai bun si o atentie speciala din partea personalului medical. Cei mai multi pacienti au preferat sa ofere cadouri medicilor. 80% dintre bolnavi au ales aceasta metoda de a stimula personalul medical sau de a-si arata recunostinta.

In Bucuresti, spaga se stabileste in functie de unitatea medicala si de complexitatea interventiei medicale, iar valoarea medie a mitei este de 200 de euro. Ziarul Adevarul a realizat un top al spagilor din spitalele bucurestene in functie de tipul de servicii medicale.

Neurochirurgie, Spitalul Bagdasar-Arseni: 1.700 de lei pentru chirurg si 400 de lei pentru anestezist

Cancer la plamani, Spitalul Militar: 900 de lei pentru medic si 400 de lei pentru anestezist

Cezariana, maternitatea Bucur: 700 de lei

Apendicita, Spitalul Sf. Pantelimon: 500 de lei pentru chirurg si 200 de lei pentru anestezist

Laparoscopie vezica biliara, Spitalul Universitar: 500 de lei pentru medic si 200 de lei pentru anestezist

Hidrocefalie, Spitalul Alexandru Obregia: 200 de lei

Romanii care ajung in spital se confrunta zi de zi cu doctori care conditioneaza actul medical. Iata prin ce au trecut cativa dintre cititorii site-ului a1.ro.

“Eu am nascut pe 17 mai tot la Bucur este foarte adevarat de la femeia de serviciu, asistentele de la ginecologie si terminand cu scarboasele de la copii sunt niste spagari. Nu am dormit trei zile si trei nopti, copila urla de foame ca nu am avut lapte, dar nici o asistenta de la copii nu si-a facut treaba si au dat sa manance cu lingurita lapte supliment o bagau in patut ca o sa doarma ii bagam banul in buzunar si nici nu ieseau din salon”, a povesit Nemeth Emoke.

„Chit ca am doar 15 ani.. Am fost nevoit sa dau un carton de tigari si 50 lei pentru ca doctorul sa vada la radiografie ca incheietura era fracturata... Dupa ce prima oara a zis ca e o entorsa , fara a-mi face radiografie”, a marturisit Codrescu Marius.

Mai multe marturii poti citi aici, pe pagina de Facebook a Antenei 1.

"Lucifer" prajeste Europa: Vezi cum va fi vremea in Romania!... BAC 2012, sesiunea de toamna: Limbile moderne le-au dat batai de cap candidatilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x