Antena Căutare

70 de milioane de euro pentru 400 de metri de asfalt

Cea mai scumpa portiune de autostrada din istoria nescrisa a infrastructurii va fi cea de la Cluj. 70 de milioane de euro va inghiti o suprafata de teren de numai 9.000 de metri patrati. Banii se vor duce pentru curatarea deseurilor toxice de pe portiunea de pamant aflata sub una dintre bretelele Autostrazii Transilvania.



"serviciile de tratare/eliminare finala a cantitatii de 65,774 tone material contaminat rezultat in urma eliberarii amplasamentului Autostrazii Transilvania".



Cea mai grava problema de mediu a judetului Cluj nu a fost vizibila pana cand zecile de tone de deseuri nu au fost evaluate la sume colosale. Autostrada Transilvania a ridicat miza banilor in judetul Cluj. Depozitul de HCH (n. r. - hexaclorciclohexan) nu a reprezentat o problema nici atunci cand ONG-urile de mediu au cerut sprijin pentru mutarea lor si au semnalat toxicitatea acestor substante. Acum, cand terenul trebuie curatat si pus la dispozitia Bechtel, HCH-ul de la Turda a devenit o problema nationala. O problema de zeci de milioane de euro.

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: Intactimages

Evaluarea Nationala 2011: S-au afisat rezultatele. Vezi baremele de corectare!... Protest la Garda Financiara: Angajatii sunt nemultumiti de disponibilizarile din institutie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x