Antena Căutare

A fost adoptată o NOUĂ LEGE. De acum, oricine va putea lucra de acasă. Care sunt condițiile

Începând de astăzi, angajații pot lucra de acasă, potrivit noului proiect de lege adoptat de Camera Deputaților. Salariatul care îşi desfăşoară activitatea fără a se deplasa la locul de muncă se numeşte ”telesalariat”, iar prestația lui poartă de numirea de „telemuncă”.

Începând de astăzi, angajații pot lucra de acasă, potrivit noului proiect de lege adoptat de Camera Deputaților. Salariatul care îşi desfăşoară activitatea fără a se deplasa la locul de muncă se numeşte „telesalariat”, iar prestația lui poartă denumirea de „telemuncă”.

Oricine lucrează pe calculator o va putea face de la distanță. ITM poate face verificari la domiciliu, însă. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că ITM poate să verifice dacă se respectă normele de securitate în muncă, precizând că „domiciliul se transformă într-un fel de birou”, potrivit Mediafax.

Potrivit proiectului de lege transmis de Guvern, telemunca este ”forma de organizare a muncii prin care salariatul, în mod regulat şi voluntar, îşi îndeplineşte atribuţiile specifice funcţiei, ocupaţiei sau meseriei pe care o deţine, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cel puţin o zi pe lună, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Foto: Pixabay

Minune, la Biserica Sfântului Mormânt! Credincioșii plâng de bucurie, de când au aflat vestea... Serviciul pentru situații de urgență - Caldo Privat Security Serviciul privat de pompieri - CALDO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x