Antena Căutare

A început vacanța de Paște. Părinţii își vor putea lua zile libere și în această perioadă pentru a sta cu copiii

Epidemia de coronavirus a închis școlile din România în urmă cu aproape o lună de zile. Astăzi, însă, dacă lucrurile ar fi decurs normal, elevii și copiii care merg la grădiniță ar fi intrat în vacanța de Paște. 

A început vacanța de Paște. Părinţii își vor putea lua zile libere și în această perioadă pentru a sta cu copiii
A început vacanța de Paște. Părinţii își vor putea lua zile libere și în această perioadă pentru a sta cu copiii

Anul școlar 2019-2020 a început pe 9 septembrie 2019 și se va termina pe 12 iunie 2020. De astăzi, însă, copiii ar fi fost în vacanța de Paște.

Ministrul Educației a anunțat, însă, zilele trecute, ce se va întâmpla cu cu examenele de evaluare națională și de bacalaureat pe care urmează să le susțină elevii claselor a VIII-a și a XII-a. ”Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nici o formă”, potrivit anunțului făcut de Monica Anisie, ministrul Educației.

Ultimă oră! Trei noi decese cauzate de COVID-19! Bilanțul a ajuns la 151! Numărul cazurilor de îmbolnăvire, în 24 de ore, este în scădere

În ceea ce privește structura anului școlar 2019-2020, Monica Anisie a anunțat că specialiștii din ministerul Educației discută zilele acestea strategia de urmat.

Părinții vor beneficia de zile libere și în vacanța de Paște

Părinții care își supraveghează la domiciliu copiii în vârstă de până la 12 ani după instituirea stării de urgență vor beneficia de zile libere și în timpul vacanțelor școlare, potrivit unui act normativ adoptat de Guvern.

Astfel, unul dintre părinți își va putea lua zile libere pentru supravegherea copiilor și pe perioada vacanței din timpul stării de urgență.

O nouă mărturie din mijlocul focarului de la Suceava. Medicul Manuela Șestac, acuzații grave ”Dictatura fostei conduceri ne-a afectat și viața personală și activitatea”

În cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.

Toate școlile și grădinițele din țară se închid de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie. Perioada poate fi prelungită, în funcție de situație. Decizia a fost luată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

O nouă mărturie din mijlocul focarului de la Suceava. Medicul Manuela Șestac, acuzații grave ”Dictatura fostei conduceri... Măștile de protecție, obligatorii în cinci județe din România. Oamenii, nevoiți să-și acopere gura și nasul în spațiile ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x