Antena Căutare

Absentele elevilor vor fi raportate lunar, de fiecare scoala in parte

Prima zi de scoala, prima zi de chiul. Multi elevi au inceput semestrul cu o pauza de cafea si de tigara. N-au avut chef de ore, asa ca au chiulit pe rupte. S-au bazat pe vechea teorie ca in primele zile profesorii nu sunt vigilenti. Ministrul Educatiei a cerut o raportare amanuntita a absentelor din aceste zile, mai ales ca intr-un control neanuntat, a gasit printre absentii nemotivati si directori de scoli.

In prima zi, elevii au inceput cu ceva mai usor: o cafea. Dupa o ora, unii dintre ei au avut prea multa energie pentru a rezista intre cei patru pereti ai clase si au plecat.
Elevii lipsesc si pentru ca li se intampla acelasi lucru si adultilor cu raspundere. Unii dintre directorii de scoli nu se grabesc nici ei sa se intoarca din vacanta.

“Nu stiu ce lege sa dai si sa spui ca un director de scoala care incepe scoala la ora 8:00 trebuie sa fie in scoala. Nu stiu daca aici este o problema de lege, ci este o problema de conduit”, a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Nici pentru scolari, sefii din Educatie nu gasesc scuze atunci cand chiulesc. “Sunt foarte activi pe Facebook si intreaba de ce nu reducem exigenta la Bacalaureat. Din pacate, nu putem noi sa sustinem un examen in locul lor”, a mai precizat ministrul.

Astfel, ca scolile vor avea reguli stricte odata cu inceputul acestui an. Toate absentele vor fi raportate de fiecare scoala in parte. Asa vom afla si cine este regele absentelor sau scoala cu cei mai multi chiulangii. In anul scolar 2011-2012, elevii romani au strans, impreuna, 47 de milioane de absente.

Primaria Capitalei vrea sa inchida la miezul noptii terasele sezoniere din centrul istoric... Cod galben de vant puternic in trei judete: Prognoza meteo pentru urmatoarele zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x