Antena Căutare

Alertă de epidemie! 11 copii au ajuns de urgența la spital după ce au acuzat stări de rau accentuate

11 elevi de la Şcoala Gimnazială nr.1 Costeşti din Argeș au ajuns pe rând, în decurs de 24 de ore, la spital acuzând stări de rău. O parte dintre ei au fost internați de urgență.

Alertă de epidemie! 11 copii au ajuns de urgența la spital după ce au acuzat stări de rau accentuate
11 copii au ajuns de urgența la spital după ce au acuzat stări de rau accentuate

Primii copii care au acuzat simptome specifice enterovirozei au ajuns la spital miercuri, iar de atunci au tot continuat să vină. "Nu au consumat niciun aliment în comun"

Nouă din cei 11 elevi consultaţi de medici au rămas internaţi.

"Copiii care au ajuns la spital nu au consumat niciun aliment în comun. Nu toţi au băut laptele şcolar UHT, nu toţi au băut apă de la robinetul şcolii şi niciunul nu a cumpărat nimic de la chioşc. Există un singur element comun legat de aceste îmbolnăviri: şcoala. Încă nu ne-a fost comunicat diagnosticul, dar credem că este vorba de enteroviroză, care se transmite prin contact direct şi prin obiecte contaminate, mobilier şcolar, toaletă etc", precizează, dr Aura Copciag, şef serviciu control în sănătate publică la DSP Argeş.

Şcoala a fost amendată cu 2000 de lei DSP Argeş a demarat o ancheta epidemiologică. În urma verificărilor efectuate la şcoală, s-a constatat că unitatea nu a efectuat corespunzător operaţiunile de dezinfecţie, motiv pentru care a fost sancţionată cu o amendă de 2000 de lei.

Lovitură pentru români, în prag de sărbători! Se scumpește carnea de porc! Cu cât vor crește prețurile... O româncă stabilită în Italia, apel disperat după ce fiica ei a dispărut de acasă: ”Ajutați-mă să o găsesc pe Letizia. N...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x