ALERTĂ! O nouă furtună va lovi Timișoara. Oamenii au fost avertizați de primar. Când se va dezlănțui urgia

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat, marţi, populaţia din municipiu, că vântul urmează să se intensifice, astfel că oamenii trebuie să se ferească de arborii fragili, afectaţi de furtuna de duminică, şi de acoperişurile clădirilor deja şubrezite de vijelie.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat, marţi, populaţia din municipiu, că vântul urmează să se intensifice, astfel că oamenii trebuie să se ferească de arborii fragili, afectaţi de furtuna de duminică, şi de acoperişurile clădirilor deja şubrezite de vijelie.

Într-un comunicat de presă, de marţi, primarul municipiului Timişoara a anunţat că a primit o avertizare meteo, valabilă din această seară, potrivit căreia vântul se va intensifica. Robu a solicitat, astfel, cetăţenilor, să se ferească de efectele vijeliei ce se anunţă, la Timişoara.

Având în vedere avertizarea meteo, valabilă din această seară, 19.09.2017, privind intensificările vântului până la 50-60 Km/oră şi precipitaţiile ce pot ajunge la 25-30 l/mp, solicităm cetăţenilor să evite să treacă/ staţioneze, ca pietoni sau cu orice mijloc de locomoţie, respectiv să parcheze maşinile în apropierea arborilor sau clădirilor acoperite cu ţiglă/ tablă, având în vedere că de la furtuna din 17.09.2017, există pericolul ca unii arbori să fie fisuraţi, în echilibru la limită, în pericol de a cădea şi, la fel, unele acoperişuri / părţi de acoperişuri. Aceeaşi grijă o recomandăm în vecinătatea clădirilor cu pereţii exteriori degradaţi”, se arată în comunicatul semnat de edilul Timişoarei.

Anterior, Robu a declarat, într-o conferinţă de presă, că cei de la ANM au anunţat furtuni pentru toată ţara.

"Sper să nu avem parte de furtună mâine, pentru că cineva de la ANM spunea aseară că mâine sunt de asteptat furtuni în toată ţara. Nu de intensitatea celei care a fost duminică, un alt gen, pentru că genul de duminică a fost unul cu totul aparte, nepredictibil şi cu evoluţie explozivă. Trebuie să fim mai pregătiţi pentru vara viitoare, pentru că mâine vom avea aceleaşi instrumente la dispoziţie", a declarat Nicolae Robu.

Duminică, o furtună devastatoare a pus la pământ sute de copaci şi a smuls sute de acoperişuri. De asemenea, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, între care două la Timişoara şi trei la Buziaş. Şi la ora transmiterii acestei ştiri sunt consumatori fără curent electric, iar 13 şcoli vor fi închise şi miercuri, iar o unitate de învăţământ va rămâne închisă toată săptămâna.

Doar Direcţia e Mediu din Primăria Timişoara, care se ocupă de arborii care au fost smulşi, a apreciat că pagubele se ridică la peste 4,3 milioane de lei.

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri