Alertă! Trei CUTREMURE în România într-o singură noapte

 

Conform Instititutului Naţional pentru Fizică Pământului (INFP), primul seism s-a produs miercuri, 27 ianuarie la ora 21.40, la vest de orașul Focșani, la o adâncime de 74 km și a avut o magnitudine de 3,1 pe scara Richter

Cel de-al doilea a avut loc la ora 23.02, în cea mai activă zonă seismică, Năruja (nord-vest de Focșani), la o adâncime de 100 km. Acesta a avut o magnitudine de 3,5 pe scara Richter.

Un alt cutremur s-a produs, de asemenea, la o jumătate de oră distanţă, pe falia seismică Shabla, din Marea Neagră. Acesta a avut 3,5 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost foarte aproape de țărm, în dreptul localității bulgărești Kamen Bryag, la 44 km de Vama Veche.

În România, de la începutul anului,  au avut loc 10 cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,6 și 4,1 grade pe scara Richter.

Cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe