Primele cuvinte pe care le-a auzit operatul 112, la o oră destul de târzie în noaptea au fost: „Veniți repede că moare mama”. Scurt și la obiect, dar destul de intens pentru a activa codul roșu.
Bărbatul de la celălalt capăt al firului povestea operatorului cum mama sa pierde mult sânge și că un echipaj trebuie să ajungă imediat, astfel femeia va muri. Asemenea situații reprezintă pentru un echipaj de pe ambulanță cod roșu și prioritate maximă.
Medicul de pe ambulanță alături de un asistent au plecat de urgență, în noapte, la zeci de kilometri distanță pentru a salva viața unei persoane. Însă în momentul în care au ajuns la locul cu pricina, au avut o surpriză uriașă. Femeia era într-o stare avansată de ebrietate, dar nimic mai mult.
„Dacă nu vă ziceam că moare, nu veneaţi! Aşa, aţi venit şi o să o îngrijiţi pe mama, că o doare capul!”
Nu este singurul caz de acest gen cu care se confruntă medicii din Tulcea. Zilnic există persoane care solicită intervenția ambulanței pentru cazuri minore, iar acest lucru duce la lipsa din bază a unor oameni care pot salva persoane aflate într-un pericol real.