Antena Căutare

Andreea, o copilă de nouă ani din Iași, s-a născut cu o problemă gravă la picioare şi abia poate merge cu ajutorul unor cârje

1 iunie, ziua în care copiii au sărbătorit şi au fost sărbătoriţi, a prins-o pe Andreea în pat. De data aceasta, acasă. Dacă nu era acasă, ar fi fost pe mâinile medicilor.

1 iunie, ziua în care copiii au sărbătorit şi au fost sărbătoriţi, a prins-o pe Andreea în pat. De data aceasta, acasă. Dacă nu era acasă, ar fi fost pe mâinile medicilor.

Copila de 9 ani din judeţul Iaşi s-a născut cu o problemă gravă la picioare şi abia poate merge cu ajutorul unor cârje şi a celor dragi.

De când se ştie, Andreea îşi petrece o lună în spital, pentru intervenţii chirurgicale, şi două săptămâni acasă.

"Mi-aş fi dorit să fiu cu colegii mei la şcoală." A fost cea mai mare dorinţă a Andreei de ziua ei, de ziua tuturor copiilor. Fata însă nu a putut ajunge la şcoală. A petrecut acasă, cu fraţii ei.

O lună pe un pat de spital, două săptămâni, acasă. Aşa trece timpul pentru copila de 9 ani care visează să ajungă medic. "Pentru că vreau să ajut copiii cu probleme ca mine sau mai grave."

Andreea s-a născut cu o problemă gravă la picioare. Ritmul de creştere diferă. În urmă cu 3 ani, diferenţa de lungime între membre era de 24 de centimetri. Acum, după 8 operaţii, diferenţa s-a redus la 20.

Ionut Mălăieț, tatăl Andreei: "Ultima operaţie înseamnă de fapt trei, în ultimele două luni de zile. Lucrurile sunt destul de grave. S-a făcut implant cu şurub la nivelul şoldului ca să nu se curbeze mai mult decât era. Durerile, goaznice! Pentru cine nu ştie, se strânge la cheie."

Andreea a fost ajutată de sute de oameni prin campania "Vreau să ajut". A primit o proteză şi un fixator, în valoare de peste 30.000 de lei.

Ionut Mălăieț,tatăl Andreei: "Evoluţia este bună acum. Avem doi centimetri alungiţi de fixator. Intervenţii vor fi până undeva la 17, 18 ani când încetineşte creşterea. Până atunci, operaţii peste operaţii. Am ajuns la a opta."

Până la vârsta majoratului, Andreea va avea nevoie de zeci de intervenţii chirurgicale.

Un bărbat de 62 de ani s-a predat la poliția Galați după ce a spulberat doi pensionari pe o trecere de pietoni... Vremea pare să o ia razna! Furtunile extrem de puternice au făcut pagube importante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x