Antena Căutare

Răsturnare de situație! Anunțul oficial făcut de ANRE privind introducerea unei taxe pentru persoanele care dețin centrale individuale

Persoanele care dețin centrale individuale nu vor plăti o taxă de poluare, ca la mașini, potrivit unei declarații oficiale a ANRE, ce a fost făcută în urmă cu puțin timp. 

Persoanele care dețin centrale individuale nu vor plăti o taxă de poluare, ca la mașini, potrivit unei declarații oficiale a ANRE, ce a fost făcută în urmă cu puțin timp.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a reacționat după ce directorul general Viorel Alicuș a declarat că numărul mare de centrale individuale a dus la creșterea poluării, fapt pentru care va fi introdusă o taxă de mediu pentru posesorii de centrale individuale. Declaraţia a fost făcută în contextul dezbaterilor din Parlament privind legea prin care se interzice debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire, trimisă la reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis, însă într-un comunicat oficial, ANRE a negat această informație.

Debranșările de la RADET, interzise prin lege! Persoanele cu centrale termice vor plăti taxă de poluare, ca la mașini

„În ANRE, deciziile cu privire la cadrul de reglementare stabilit prin Programul multianual de emitere a reglementărilor sunt de competenţa Comitetului de reglementare, cu respectarea prevederilor privind transparenţa decizională.

În conformitate cu legea de organizare şi funcţionare, respectiv Legea nr. 160/2012, cu modificările şi completările ulterioare, ANRE nu are drept de iniţiativă în privinţa emiterii/modificării legislaţiei primare în domeniu şi nici cu privire la stabilirea politicilor de taxe şi impozite.

În acest moment, ANRE nu a făcut şi nu are în vedere o astfel de propunere, care excede competenţelor sale de reglementare”, arată comunicatul ANRE.

Lovitură pentru bugetari! Guvernul s-a răzgândit și îngheață salariile în 2019 prin Ordonanță de Urgență. Toți românii s... Se scumpesc țigările, de la 1 ianuarie 2019! Cât va ajunge să coste un pachet ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x