Antena Căutare

Anul acesta, un miel de Paste va costa mai mult ca in 2012

Chiar daca ciobanii spun ca nu vor creste pretul, animalele cumparate in viu vor costa mai mult fiindca vor fi mai mari. Chiar si asa, cererea va fi cea care va dicta pretul. Iar aceasta nu se anunta foarte mare.

Ciobanii si-au facut planul pentru Pastele din 2013, dar anul agricol prost i-a cam incurcat. Au vrut sa scoata mieii mai tarziu, dar lipsa nutretului le-a dat socotelile peste cap.

“Mieii or sa fie mari de Pasti, pentru ca sunt aproape trei luni fata de anul trecut. In orice caz, trebuie sa treaca de 13, 14 kilograme, taiat”, spune Ilie Hulea, cioban.

“In acest an, fara doar si poate, va fi un numar suficient de miei si miei de buna calitate. Crescatorii s-au straduit, cu toate ca anul 2012, din punct de vedere agricol, a fost un an foarte greu”, este de parere Horia Morutan, medic veterinar.

Desi ciobanii nu au de gand sa urce preturile, mieii tot vor fi mai scumpi. “O sa fie mai scumpi, ca-s mai mari. Chiar daca ramane pretul de anul trecut, mieii o sa fie mai mari”, spune ciobanul. Acesta a si aproximat cate kilograme ar putea avea mieii de Paste: “Intre 7 si 10 kilograme au acum si pana la Pasti ajunge cam la 20 de kilograme”.

La fel ca-n 2012, nu toti romanii isi vor permite carne de miel. Anul trecut, preturile carnii de miel au variat intre 10 si 16 lei kilogramul pentru animalul viu si intre 20 si 34 de lei in magazine. Asta in functie de numarul de sacrificari din fiecare judet.

Lucrarile la magistrala de metrou din Drumul Taberei, oprite. Constructia intarzie cel putin un an... Baia Mare: O femeie a fost lovita in plin de un taximetrist grabit, in timp ce se afla pe trecerea pe pietoni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x