Antena Căutare

Așa ceva doar pe litoralul românesc vezi! Au fost descoperite 18.500 de deşeuri pe plajă

Voluntarii ONG Mare Nostrum au descoperit aproape 18.500 de deşeuri pe litoralul românesc, numărul acestora fiind de două ori mai mare decât cel înregistrat în primăvara acestui an.

Voluntarii ONG Mare Nostrum au descoperit aproape 18.500 de deşeuri pe litoralul românesc, numărul acestora fiind de două ori mai mare decât cel înregistrat în primăvara acestui an.

Cele mai murdare au fost plajele din Vama Veche şi Saturn, iar cele mai curate în Corbu şi Costineşti.

La capitolul cel mai murdar sector de plajă se află Vama Veche, aceasta fiind o premieră nedorită pentru staţiune, una dintre cele mai curate până în acest an. Pe locul doi în topul deşeurilor înregistrate se află staţiunea Saturn. La capitolul cele mai curate porţiuni de plajă se află Corbu şi Costineşti.

Aproape 50% din masa deșeurilor o constituie mucurile de țigară.

Şi în această sesiune, cel mai întâlnit deşeu este mucul de ţigară- 8.221 elemente, reprezentând 45% din totalul deşeurilor. Elementele din material polimeric artificial (diverse varietăţi de plastic) au predominat, reprezentând principalul deşeu (14 408). Alături de acestea s-au regăsit deşeurile medicale, seringile, sticlă şi alte obiecte ascuţite care reprezintă un pericol real pentru oameni, la fel ca şi deşeurile precum scutecele utilizate, absorbante/tampoane sau prezervativele, care degradează calitatea apei pentru scăldat şi pot prezenta un risc pentru sănătatea umană”, se arată într-un comunicat preluat de news.ro.

Foto: news.ro

Gestul impresionant al unui bărbat. A cheltuit 38.000 de lei de Black Friday pentru a cumpăra jucării copiilor din famil... Maria, Ghiorghiu, femeia care a prezis tragedia de la Colectiv, noi premoniții: ”Vom auzi de un cutremur puternic, îngăd...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x