Antena Căutare

Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată! Biserica are ”porțile deschise” pentru homosexuali! Enoriașii își fac cruce. ”Doamne ferește!"

Un mesaj al BOR, susținut recent de curtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reușit să stârnească numeroase controverse. Motivul? Acesta a transmis că ”biserica are porțile deschise pentru orice om, indiferent de opțiunile lui”.

Un mesaj al BOR, susținut recent de curtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reușit să stârnească numeroase controverse. Motivul? Acesta a transmis că ”biserica are porțile deschise pentru orice om, indiferent de opțiunile lui”, cu referire precisă la homosexuali.

"Cum apreciați faptul că liderul bisericii surori are o atitudine mai tolerantă față de cuplurile de același sex?", a fost întrebat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

”Vă referiți la Papa Francisc, care a făcut declarații legate de persoane homosexuale. Această declarație a Papei Francisc nu diferă cu nimic, doar că la noi nu s-au făcut declarații publice la nivelul acesta, în sensul că nu a avut un echivalent într-o declarație a Părintelelui Patriarh, dar mesajul pe care eu îl transmit acum, din partea Bisericii Ortodoxe, coincide cu mesajul Papei Francisc, în sensul că biserica are porțile deschise pentru orice om, indiferent de opțiunile lui. Mesajul creștin – ortodox, catolic sau de altă confesiune – se regăsește în mod identic la nivelul iubirii față de celălalt", a explicat bărbatul.

La auzul acestor vorbe, enoriașii au reacționat, notează Libertatea.ro. Așa se face că părerile au fost împărțite de îndată: ”Eu cred că mesajul de deschidere al Bisericii este bun. Nu trebuie să rămânem în trecut. Este o realitate pe care trebuie să o acceptăm și nu să o îngropăm. Fiecare are dreptul să trăiască după cum îl lasă conștiința. Biserica este despre iertare, bunătate și compasiune și nu despre război si conflict", a declarat Ana, de 31 de ani, casnică, pentru sursa citată.

De cealaltă parte, George, la doar 23 de ani, condamnă în mod acid declarațiile.”O prostie. O încercare de dezbinare a bisericii, asta este. Nu vă dați seama! Se încarcă o distrugere a valorilor. Nu vreau să-mi imaginez unde se va duce. Este o luptă pentru populism și în Biserică”

"Mi se scurge roșu de pe față. Pe mâini sunt plină de sânge". Tânără, tâlhărită la metrou, la Unirii: "Da... Un nou caz de pestă porcină în România! Unde a fost detectat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x