Antena Căutare

Au inceput inscrierile la BAC-ul de toamna!

Elevii care au picat BAC-ul anul acesta sau cei care au "restante" din anii trecuti se pot inscrie in perioada 16 - 20 iulie la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2012, ce va aveam loc la sfarsitul lunii august, conform calendarului de desfasurare a examenului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Astfel, in zilele de 20 si 21 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, iar intre 20 si 22 august evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna pentru absolventii de liceu apartinand minoritatilor nationale. Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala va fi sustinuta in zilele de 21 si 22 august, iar in 23 si 24 august evaluarea competentelor digitale.

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va fi sustinuta in 27 august, in 28 august proba scrisa la limba materna, in 29 august proba obligatorie a profilului, iar in 31 august proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele, inainte de contestatii, vor fi afisate in 2 septembrie, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi intre orele 16.00 si 20.00. Rezolvarea contestatiilor va avea loc in 3 si 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 5 septembrie.

Promovabilitatea la prima sesiune a examenul de bacalaureat din 2012, dupa rezolvarea contestatiilor, a crescut la nivel national de la 43,04% la 44,26% dupa transmiterea informatiilor de la 564 de centre din totalul de 615. Un numar de 2.274 de candidati au trecut din starea de 'respins' in starea 'reusit prin contestatie', a declarat vineri intr-o conferinta de presa ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Sudul Romaniei arde! S-au inregistrat temperaturi record la Giurgiu... Accident in lant, la intrarea in Bucuresti: trei raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x