Au jefuit o casă imediat după ce proprietarii au murit într-un tragic accident! Ce pedeapsă au primit cei trei tineri

 

Tinerii care au jefuit casa unei familii care murise într-un accident rutier, au fost condamnați, ei doi minori fiind asistați șase luni, iar inculpatul de 23 de ani a fost condamnat la un an și șapte luni de închisoare. 

În urmă cu aproape un an, membrii familiei Bîcu, din comuna Maglavit, şi-au pierdut viaţa într-un tragic accident de circulaţie. Accidentul s-a produs pe DN 56, în apropiere de Calafat. Poliţiştii doljeni au stabilit că, în timp ce conducea un Audi Q7, Laurenţiu Bîcu a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în remorca unui tir oprit pe partea dreaptă a şoselei.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa toţi pasagerii autoturismul Audi Q7. Laurenţiu Bîcu era cel mai mare fermier din comuna Maglavit, iar prietena sa, Monica Pîrlogescu, lucra ca educatoare în municipiul Calafat.

În aceeaşi noapte, casa familiei Bîcu era spartă de persoane necunoscute. Poliţiştii doljeni au susţinut atunci că, cel mai probabil, hoţii au intrat în casă după ce au aflat că Laurenţiu Bîcu şi familia sa şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier.

În urma anchetei, procurorii din Calafat au stabilit că, într-adevăr, hoţii au spart casa după ce au aflat despre tragicul accident. Este vorba de doi minori de 16 şi 17 ani şi de un tânăr de 23 de ani, toţi din Maglavit.

„La un moment dat, cei trei inculpați au aflat din zvon public că numitul B.L., o persoană cu posibilități financiare, a fost implicat într-un eveniment rutier în care a decedat împreună cu membrii familiei sale. Cunoscând că numitul B.L. deține o societate agricolă și posedă sume importante de bani și obiecte de valoare, profitând de faptul că acesta decedase, s-au hotărât să profite de această situație și să pătrundă în locuința acestuia de pe raza comunei Maglavit, de unde să sustragă bani și bunuri“, au reţinut anchetatorii.

Ulterior, cei trei inculpaţi au spart uşa imobilului şi au furat un laptop, două tablete, trei ceasuri și 15 parfumuri, bunuri în valoare de 7.267 de lei. Tinerii au fost identificaţi destul de uşor de oamenii legii, mai ales că au fost surprinşi de sistemul de supraveghere al imobilului.

„Pe baza acestor imagini, dar și prin activități specifice muncii de poliție, au fost depistați autorii infracțiunii de furt“, au mai reţinut procurorii.

Cei trei inculpaţi au fost arestaţi preventiv, iar după o lună au şi fost trimişi în judecată pentru furt calificat. Cei trei inculpaţi şi-au recunoscut faptele, iar în mai, după câteva termene de judecată, au fost condamnaţi.

Instanţa a stabilit ca inculpaţii minori să fie asistaţi zilnic pe o perioadă de şase luni sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Dolj.

În schimb, Costinel Stroie, inculpatul major, a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare pentru furt calificat. Instanţa a dispus revocarea suspendării a două pedepse primite de inculpat în alte două dosare. Este vorba de un dosar de lovire şi un altul de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Dacă în primul a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare, în al doilea a primit o pedeapsă de patru luni şi 20 de zile de închisoare. După contopirea celor trei pedepse, inculpatul a fost condamnat la un an şi şapte luni de închisoare.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de procurorii din Calafat, dar şi de Costinel Stroie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova. Instanţa a stabilit primul termen de judecată pentru 14 octombrie.

Sursă: Gazeta de Sudfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI